Премахнем ли корупцията, ще си отиде и бедността

Корупцията е най-сериозният фактор за комулиране на бедност, лошо здравеопазване, некачествено образование и липса на инвестиции.

Това е и причината БСП да бъде единствената алтернатива на ГЕРБ на тези избори, заяви Лили Петрова от листата на „БСП за България“. Справедливостта се постига само с ред и върховенството на закона, но управлението през мандатите на ГЕРБ се подчинява само на едноличните решения и погазването на разделението на властите. 

През последните седмици сме свидетели как управляващото мнозинство отново взе любимото си оръжие – страха. Хората отново са в паника за живота и здравето си, а година по-късно България прави избори като никоя друга държава в света от момента на обявяването на пандемията, каза Лили Петрова. Тя даде пример с проведените през последните месеци избори във Франция, в Румъния, в Израел, в Португалия, в Чехия, в Нидерландия и др. Там правителствата осигуриха ред и сигурност на гласоподавателите, но у нас противоепидемичните протоколи отново са писани на коляно и предизвикват само хаос и объркване сред членовете на секционните избирателни комисии, заяви Лили Петрова. 

„Целта е ясна – ниска избирателна активност и контрол на вота, особено в смесените райони, за да може да корупцията да продължи като начин на живот за едни и мизерия – за други“, категорична бе тя. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Pin It on Pinterest