Представители на „Коалиция за България“ се срещнаха с обществеността на Ямбол и региона

Представители на ръководството на „Коалиция за България“, водачът на листата на формацията за предстоящия евровот проф. Боян Дуранкев и кандидатите за евродепутати Камелия Стаматова, Антон Коджабашев и кметове на села от квотата ПП АБВ се срещнаха с обществеността на Ямбол и региона. На многолюдното събитие ямболии поставиха ключови въпроси за областта. Във фокус влезе темата за пострадалите на странджански животновъди които загубиха стотици глави добитък заради мерките срещу разпространение на чума по животните в средата на миналата година. Румен Петков изрази възмущение от цинизма на БСП, които вандалски спекулираха с трагедията на хората.
„Когато ние искахме оставката на шефа на Българската Агенция по безопасност на храните (БАБХ) Дамян Илиев и продължаваме да считаме, че той извърши най-тежкото престъпление към българското животновъдство, БСП спекулираха, прегръщайки страдащите хора. Заминаха си от Странджа и повече не потърсиха сметка на престъпниците, които съсипаха поголовието в региона и са пряко отговорни за обезлюдяването“.
 „Коалиция за България“ е единствената последователна политическа сила, и тази, която получи подкрепата на жителите на Ямбол за прокурорско разследване на БАБХ, посочи Петков. Гражданите на Ямбол днес изразиха възмущение от поведението на Корнелия Нинова и от спекулацията със събитията в Странджа.
„Коалиция за България“ се противопостави остро на липсата на държавна политика и преследването  на почтени, възпитани и образовани хора, за сметка, на шофьори, които са неграмотни, неграмотни участници в гласуването и грубите спекулации на организации, представящи себе си за патриотични, а всъщност, спекулиращи с цигански гласове, създавайки им условия за незаконни постройки, каза още председателят на „Коалиция за България“.
В контекста на развитието регионите и общото развитие на държавата ни водачът на листата на „Коалиция за България“ проф. Боян Дуранкев изтъкна, че за него националният приоритет и тема в Брюксел ще бъде до 2025 г. България да достигне с догонващо развитие средното ниво на Европейския съюз.
„Първото е увеличаване на темповете на растеж на икономиката в България и Румъния на 6-7%, да достигнем средното ниво на БВП на човек от населението чрез почти утрояване на усвояването на еврофондовете. Второто е догонващо социално развитие – минималната работна заплата в България не трябва да бъде по-ниска от половината на средната минимална работна заплата в ЕС, която за 2019 г. е 924 евро. Ако постигнем догонващото развитие, това означава през 2025 г. минималната работна заплата да бъде 510 евро, а минималната пенсия около 600 лв. Третата и най-важна цел е българите да не бягат от собствената си страна – ако те не намират реализация тук и достойно заплащане за труда си, нашите деца и внуци няма да останат в родината, каза още проф. Дуранкев.
Представителите на „Коалиция за България“ участваха в поредица от срещи в Ямболска област. Те посетиха Стралджа, където кметът на общината Атанас Киров ги посрещна. „На местните бе показана силата на гражданското общество, защото хората повярваха и подкрепиха истинските социални идеи. Аз заявявам подкрепата си за „Коалиция за България“, заяви Атанас Киров, кмет на община Стралджа.
Срещи се проведоха във фирма „КАН 2001“ в с. Кукорево, община Тунджа и във фирма „Елопар“ в Ямбол. Бяха дискутирани проблемите пред бизнеса, работещите направиха своите предложения пред кандидатите от „Коалиция за България“.
 
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ 

Pin It on Pinterest