Представители на ГЕРБ присъстваха на откриването на „Народен събор Пловдив”

Общински съветници и районни кметове от ГЕРБ присъстваха на официалното откриване на поредното издание на „Народен събор Пловдив”, което се провежда в най-младия район „Тракия”.

„За шеста поредна година виждаме парк „Лаута” толкова цветен и пъстър, с толкова много музика, която ни кара да настръхваме. Радвам се, че има хора, които пазят традициите и успяваме да ги предадем на по-малките” – с тези думи кметът на „Тракия” Костадин Димитров даде началото на тазгодишното издание на „Народен събор Пловдив”. Той благодари на всички, които допринасят за организацията и провеждането на това събитие.

От своя страна председателят на Общинския съвет Александър Държиков поздрави организаторите Димитър Михов и сестра му Петя Михова за благородната мисия да пазят българщината и да предават нашите традиции и обичаи. „Щастлив съм след тези тежки времена да бъдем заедно на това дългоочаквано събитие, което се превърна в неизменна част от Културния календар на града ни”, допълни той.

Веднага след церемонията гайдарски състав „Дельо хайдутин” и фолклорна група от Рудозем пренесоха магията на Родопа планина в парк „Лаута”.

Народният събор, който се провежда за шести път в район „Тракия”, се превърна в традиция за Пловдив. През двата дни посетителите ще имат удоволствието да се насладят на колорита и магията на българското фолклорно изкуство. Над 4000 участници от цяла България ще пеят, свирят и танцуват на двете сцени.

Гостите могат да се включат в хоротеката, да се насладят на открития музей на дружество „Традиция”, да разгледат автентични носии, занаятчийски произведения, да се снимат на цветната люлка и да се потопят в богатите ритми на българския фолклор.

Pin It on Pinterest