Председателят на АБВ-София Христо Колев настоя за наказание за хулиганството на евродепутата Ангел Джамбазки

Той обясни, че ПП АБВ сезира прокуратурата на Р България относно груба проява на българския евродепутат, която застраши здравето и живота на десетки български граждани.

Партията настоява за искане от страна на прокуратурата към ЕП за снемане на евродепутатския имунитет на Джамбазки, след което да бъде образувано наказателно производство.

„На 16 ноември Ангел Джамбазки извърши действия, които меко казано са скандални. Той замерваше от петия етаж мирно протестиращи граждани с перотехнически изделия и ги поливаше в студеното време с вода. В следствие на тези свои действия една жена на име Елисавета Георгиева е пострадала, за което има съдебно медицинско удостоверение. Тя е с телесна травма. Искането ни от прокуратурата е следното. Ние държим за сваляне на имунитета на Джамбазки и след това да образуват наказателно производство. Много е важно реакцията да е навременна и адекватна. Много е важно от страна на прокуратурата нещата да бъдат придвижени. Интересно е каква ще е реакцията на ЕП. За тях допустимо ли е евродепутат да се държи по този циничен начин към своите граждани. Имам питане към вицепремиерът Каракачанов какво имаше предвид с изказването си „Те да са благодарни, че аз не бях там“. С автомат ли щеше да стреля, бомби ли щеше да мята, изобщо къде живеем“.

Председателят  на ПП АБВ Румен Петков запита какво е щял да направи наистина вицепремиерът Красимир Каракачанов, ако е бил на протеста пред сградата на ВМРО. Според него Каракачанов е нямало да направи нищо, защото се „изпуска при стрелба с въздушна пушка на селско стрелбище“.

„Ние лично от АБВ ще номинираме човек за следващ военен министър със здрави нерви, а не човек, който се изпуска при стрелба с въздушна пушка на селско стрелбище“, коментира Румен Петков.

Отец Дионисий, който също взе участие в пресконференцията на ПП АБВ, определи като недопустимо поведението на избрани лица да имат такова въздействие върху свой избиратели. Абсурдно е да се твърдят категорични неистини както от вицепремиера Красимир Каракачанов, така и от евродепутата Ангел Джамбазки в националните медии, посочи отец Дионисий. Той бе категоричен, че обществото има последен шанс да се обедини и да си каже истината такава, каквато е в очите. Властта е престъпна и повече няма място в управлението, подчерта отец Дионисий.

Петър Недев – един от участниците в националните протестни действия, посочи, че българите трябва да покажат единност в исканията си за оставка на правителството и предсрочни парламентарни избори.

Pin It on Pinterest