ПП „Републиканци за България“ участва в тържествата за 3 март

ПП „Републиканци за България“ почете героичния подвиг на предците ни извоювали свободата на България преди 143 години.

Представители на различни структури на партията, водачи на листи, членове, координатори и симпатизанти се включиха с различни инициативи в честванията за 3-март.

Благоевград

Областният координатор на ПП „Републиканци за България“ д-р Атанас Камбитов се включи в честванията по повод 3 март в Благоевград.

Камбитов положи венец и цветя в памет на героите, борци за Свободна България. Той, заедно с кандидати за народни представители от листата на партията, участва в церемонията пред паметния знак на Майор Иван Павлович Орлински в Благоевград, където преди 143 години са посрещнати освободителните войски от ІV Мариуполски полк.

Д-р Атанас Камбитов се поклони и пред паметника на Гоце Делчев на площад „Македония“.

„3 март е сакрална дата в българската история! Тя е ново начало, кулминация на петвековна борба за Освобождение. На 3 март 1878 година България възкръсва! Поклон пред паметта на героите! Да помним! Да пазим! Да почитаме!“, призова д-р Атанас Камбитов.

Бургас

Водачът на листата на Републиканци за България за област Бургас – д-р Виктор Серафимов, Светлана Василева – член на Изпълнителния съвет, областният координатор Ангел Рангелов и общинският координатор Гошо Атанасов, поднесоха венци и цветя по случай 3-ти март в община Средец.

Варна

Членовете на ПП „Републиканци за България“ във Варна поднесоха венци и цветя пред мемориалния паметник на украинските войни в Морската градина.

Те отправиха поздрав към варненци по случай 143 години от Освобождението на България.
3-ти март не е просто празник. 3-ти март е символ на свободата, възраждането на надеждата за един достоен живот и една достойна държава.

Бъдете здрави и нека заедно работим и живеем така, че да бъдем горди наследници и достойни творци на един по-добър утрешен ден.

Велико Търново

Областният координатор на Републиканци за България Николай Драков и Пламен Маринов поднесоха венец пред паметника на Майка България, от името на великотърновската структура и на председателя на партията Цветан Цветанов. В този ден всички свеждаме глави пред делото и саможертвата на нашите предци!

Националният ни празник олицетворява най-висшата човешка ценност – свободата!

В наши дни да бъдем родолюбци означава едно – да осъзнаваме цената на завоюваната свобода и да не позволяваме никой и нищо да застава на нейния път!

Бъдещето на България зависи от нас самите. Задължени сме да бъдем отговорни, мъдри и честни! За да пребъде България!

Видин

Заедно със стотици съграждани от структурата на Републиканци за България  във Видин отбелязаха Националния празник на България – Трети март, на централния площад „Бдинци“. Без официална церемония, но с празнично настроение и гордост си честитиха националния празник и се преклониха пред делото на знайните и незнайни герои, дали живота си за Освобождението на България.

„На този ден не са необходими високопарни думи, а памет и поклон пред свободолюбивия дух на дедите ни – в името на България! И да помним, че свободата е висша човешка ценност. Честит празник!“, каза водачът на листата на ПП „Републиканци за България“ – Видин Огнян Ценков. В празничния ден представители на партията поднесоха венец и пред паметника-костница в гр. Димово.

Добрич

Кандидатите за народни представители от листата на политическа партия „Републиканци за България” в Добрич поднесоха венец на признателност пред подвига на освободителите. Те се включиха в тържественото честване на Националния празник 3 март пред паметника на хан Аспарух. „Днес е ден за гордост, за поклон и за размисъл – сподели водачът на листата д-р Севдалин Куцаров. – И ден за единение, за да можем заедно – с ум, работа и отговорност, да направим така, че свещеното ни Отечество да пребъде!”

Дупница

ПП „Републиканци за България”- Дупница поднесе венец по случай 143 години от Освобождението на България от турско робство.

След петвековно робство, след достолепни битки, бунтове и въстания нашата Родина България е свободна. Руско-турската освободителна война е не само събитие у нас, а пример за велик подвиг на честни и славни борци за народно съзнание. На участниците в Априлското въстание, в Шипченската епопея днес отдаваме своя почит и безгранично уважение. По този повод кандидатите за депутати на ПП „Републиканци за България“ Светлин Зарев, Мария Манева, Христо Христов и симпатизанти, поднесоха венец пред паметника на „Опълченците“ в град Дупница.

Кюстендил

ПП „Републиканци за България“-Кюстендил поднесе венец по случай  Освобождението на България.

Днес отбелязваме 143 години от полагането на подписите в Сан Стефано, с което е ознаменуван краят на Руско-турската война. По този повод водачът на листата на ПП „Републиканци за България-Кюстендил Милослав Методиев, инж. Данко Стоименов, Марио Янев, Юри Пашев, Милена Симеонова и инж. Христо Христов член на Контролния съвет на партията поднесоха венец пред паметника „Булаир“.

Републиканци за България – Кюстендил отправяме призив към хората да си припомнят уроците на историята, вярата, жертвоготовността, героизмът и смелостта на всички борци за свобода, като запазят чисти и неопетнени техните завети, да бъдат по-единни и отговорни. Честит празник на всички Българи!

Павликени

Местната структура на „Републиканци за България“ в Павликени се преклони пред паметта, делото и саможертвата на предците ни, завещали безценната възможност да живеем свободно, да имаме правото да правим своите избори, да отстояваме своите принципи и идеали!

Вероника Сивриева от Бяла Черква и бизнесменът от Павликени Фикред Ферадов поднесоха венец от името на всички членове и симпатизанти на „Републиканци за България“. В тяхно лице, районът има изключително достойно представителство в силната и млада листа с кандидати за народни представители на „Републиканци за България“ за областта.

Перник

На Националния празник 3 март водачът на листата на Републиканци за България- Перник Иван Анчев, заедно със Сергей Тодоров и Иво Иванов – кандидати за народни представители поднесоха цветя пред паметника на Никола Корчев на пл. „Войнишко въстание“ в Радомир.
„Tрябва винаги да помним подвига на Априлци, на българските опълченци, на героите като Никола Корчев – именно на тях дължим нашето Освобождение от турско робство. Да ни е честит Националният празник 3 март – нека винаги да работим за силна и просперираща България!“, каза Иван Анчев.
Никола Корчев е един от спасителите и последен знаменосец на Самарското знаме. Роден е през март 1836 г. в с. Долна Диканя, Радомирско. Знамето е спасено при тежък ръкопашен бой по време на Руско-турска война (1877-1878).
Вечна памет на героите! Да живее България!

Сливен

С подписването на Санстефанския мирен договор България възкръсва отново на картата на Европа, с население от 4 800 000 души.

Днес, ние сме пълноправни граждани на света, но над 2 милиона от нас (почти половината от тогавашното ни население), не живеят в Родината.

Те са там, защото там има върховенство на закона.

В Сливен, ние се раждаме патриоти. То е заложено в нашето ДНК.

Родолюбието значи правила, значи равенство и разбирателство. Ние имаме право на държава с правила. Нашите деди дадоха живота си за нея.

Време е тези, които не искат това да се случи, да отстъпят своето място на тези, които знаят и могат, които са доказали, че където и да са, в тях гори онази искра благородна.

София

По случай Националния празник  3 март, представители на районната структура на Републикани за България – Люлин с координатор Деян Нинов, организираха инициатива, като изработиха и раздадоха 1000 знамена на гражданите от района.

Стара Загора

Старозагорската областна структура на ПП „Републиканци за България“-Стара Загора положи венец на Мемориален комплекс „БРАНИТЕЛИТЕ НА СТАРА ЗАГОРА“ .

С благодарност и признателност отдадоха почит пред паметта на загиналите и припомниха, че наш дълг е да предадем на потомците си свещения завет – да пазят като висша ценност Свободата!

Хасково

Републиканци за България почетоха Националния празник 3-ти март в Хасково. Водачът на листата на партията в 29-и МИР Хасково Радостина Циркова и кандидатите за народни представители Димитър Димитров и Ренета Николова поднесоха цветя пред паметника на Незнайния войн в града.

Републиканците бяха подготвили специален букет в цветовете на националния трибагреник.

„Прекланяме се пред паметта на загиналите за свободата на България! Убедени сме в успеха в битката за връщането на нормалността в България”, заявиха кандидатите за народни представители от партията с председател Цветан Цветанов.

Pin It on Pinterest