ПП АБВ регистрира листата си във Велико Търново

Образование и здравеопазване като неотложни национални приоритети очерта пред медиите във Велико Търново проф. Любомир Халачев, водач на листата на ПП АБВ в старопрестолния град, където днес партията регистрира листата си. Той добави, че доброто състояние на тези два сектора е предпоставка за възможност за развитие на всички останали житейски сфери. Проф. Халачев каза, че Велико Търново е място с огромен потенциал, припомни, че това е истина, доказана през годините и коментира, че реалността в момента е напълно различна в негативен план. 

Адв. Николай Илчев – председател на областния съвет на ПП АБВ и трети в листата, подчерта необходимостта от ясна държавна стратегия за региона на Велико Търново и изобщо Северна България и изравняване на стандарта на живот с този в южната част на страната. 

Проф. Севдалина Димитрова, втора в листата на АБВ, посочи, че е крайно време експертите да навлязат в политическия живот на страната, за да върнат България на високото полагащо й се равнище. И добави, че с опита, който тя има, ще преследва именно тази цел.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков заяви във велико Търново, че България е заплашена от верижни и лавинообразни фалити на туроператорски фирми от година време в пандемичната реалност, а причината за това е, че правителството не проявява никаква заинтересованост да подкрепи сектора. Той добави, че начинът, по който живеят българите и начинът, по който се ръководи държавата силно се разминават с представите за просперитет и подчерта необходимостта от връщане към нормален начин на живот в работеща държава. 

„Това е голямото предизвикателство, пред което всички сме изправени и в Търново то трябва да се разбира най-добре. Търново беше студентска столица, Търново беше университетски център, Търново беше привлекателна, чудесна туристическа дестинация. През последната година говорим за тези неща в минало време“. 

Pin It on Pinterest