ПП АБВ дари 10 000 защитни маски за кубинския народ

ПП АБВ дари 10 000 защитни маски за кубинския народ, чрез посланика на Куба в София Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан.

Това дарение е част от продължаващата през годините политика на ПП АБВ за солидарност с Куба и развитие на отношенията между двете държави, обясни лидерът на АБВ-Младежи д-р  Пламена Заячка и добави, че защитните маски са само част от дарителската кампания, която партията започва.

„Още в началото на пандемията, когато европейските държави затваряха границите си, в тези изключително тежки моменти лекарите на Куба дадоха пример за достойнство и човечност във времена на безпрецедентна световна криза. Това ги прави достойни за Нобелова награда за мир и ПП АБВ подкрепя тази инициатива през 2021 година – отличието да бъде дадено на кубинските лекари, над 600 медицински специалисти в повече от 160 държави“.

Д-р Заячка обясни, че Куба в момента е в сериозна криза по отношение на санитарните материали в условията на пандемия и затова ПП АБВ организира дарителска кампания за целта. Тя призова граждани, които имат желание и възможност да се включат в начинанието, да се присъединят към акцията на партията.  

Н. Пр. Каридад Ямира Куето Милиан заяви, че високо цени този жест и подкрепата от страна на ПП АБВ през годините. Посланикът добави, че подобно дарение е от огромна полза за кубинския народ, предвид трудното време, в което живеят.  

Pin It on Pinterest