Позиция на ППВО по повод идеята в България да бъдат разположени допълнителни чужди войски

Военният министър на САЩ Марк Еспърс обяви пред вашингтонския Атлантически съвет, че страната му готви предислоциране на американски войски от Германия в европейски държави, които се намират по-близо до Русия. България е включена в тези планове – американски военни източници се позовават  на „двустранното взаимодействие“ с българския министър на отбраната.

Допълнителното разполагане на чужди войски в България е поредна крачка към превръщането на страната ни в прифронтова държава. Разширяването у нас на военен контингент, враждебен на Русия, е заплаха за националната ни сигурност. Всеки нормално мислещ българин знае, че България не е заплашена от руска агресия. Всяко оръжие обаче насочено от България към Русия превръща страна ни в мишена на руски ракети.

Ние, членовете на партия „Възраждане на отечеството“ сме против присъствието на чужди войски в България. 

Призоваваме всеки български гражданин, без оглед на етническа, религиозна или партийна принадлежност; без оглед на възраст, пол или професия; в знак на протест срещу идеята за увеличаване на присъствието в отечеството ни на чужди военни, в началото или в края на всяко свое говорене или  публична изява да изрича фразата: 

“ Аз съм против чужди войски в България “  

Нека в научни и учебни зали, в парламента, в медиите , по площадите и в градския транспорт … навсякъде където и когато можем, да повтаряме, за да бъдем чути . Ако не от политиците ни, то поне  от нашите колеги , приятели и познати . 

Нека светът разбере, че има все още българи с кураж, разум и свободна воля, които се противопоставят на превръщането на България в  прифронтова територия, обслужваща чужди агресивни интереси.

22 октомври 2020                           Николай Малинов, председател на ППВО

Pin It on Pinterest