Пламен Нунев посети традиционен Римски пазар на Сексагинта Приста

Областният координатор на ПП ГЕРБ и народен представител Пламен Нунев посети днес традиционния Римски пазар, който се провежда на крепостта Сексагинта Приста. Той беше придружен от Диана Иванова – кандидат за кмет на Русе, издигнат от ГЕРБ и от общинския ръководител на партията Росен Даскалов.

Майстори и занаятчии от Русе и региона през целия ден представят своята продукция – млечни и пчелни продукти, сокове, вина, ръчно изработени бижута, рисувано стъкло, декорации, свещи, сувенири.

Посетителите имат възможност да видят как се правят монетите от римско време, а грънчар демонстрира как се изработват съдове от глина. В същото време легионери от Първа тракийска кохорта демонстрираха бойни техники и въоръжение от епохата на Древен Рим.

„Вълнуваща емоция за мен бе да присъствам на оригиналните възстановки и атрактивни демонстрации на традиционния Римски пазар на крепостта „Сексагинта Приста“. Впечатли ме творческото вдъхновение в претворяването на епохата на Древен Рим – автентичните занаяти и ръчна продукция, неповторимите костюми и демонстрации“, заяви Диана Иванова.

Организатор на римския пазар е Регионален исторически музей – Русе. Събитието се случва с подкрепата на Общинско предприятие „Русе Арт“.

Pin It on Pinterest