Политика

Петков: Част от охраната на НСО, която ми беше зачислена, когато бях премиер, е имала за цел да ме следи

Кирил Петков в предаването „ЕвроДикоф“

Част от охраната на НСО, която ми беше зачислена, когато бях премиер, е имала за цел да ме следи. Анализатори и политолози искаха по 20 хил. лв. месечно, за да гарантират отразяване на тезите на правителството „Петков“. ГЕРБ и „Възраждане“ имаха изработен механизъм за общи гласувания, а Бойко Борисов е перманентно зависим от Делян Пеевски. Това сподели в предаването „Евродикоф“ на Сашо Диков бившият премиер и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Петков заяви още, че от приятели разбрал, че двама от охранителите, зачислени му от НСО, като е станал премиер, имали за задача да го следят.

„Аз отивам при шефа на НСО и питам може ли тези двамата да бъдат сменени с други. Той казва – не може. Как така не може? Ако до утре не бъдат сменени, ви искам оставката утре. И той казва – не може да ми вземете оставката. Това беше първият ми досег до т. нар. перманентна власт. Оказва се, че така са структурирани всички служби в България – премиерът не може да ги сменя. Ето сега видяхме акад. Денков поиска оставката на шефа на ДАНС, а той му каза: гледай си работата“, посочи Петков.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest