Политика

Петър Волгин: За да спрат фалшификациите на изборите, хората трябва да гласуват масово

Петър Волгин бе радушно посрещнат от десетки граждани  в Самоков.

На организираната в града среща вторият в листата за евродепутати на „Възраждане“ си поговори с всеки по приятелски на по кафе. 

Той, заедно с водача на листата за народни представители от 26 МИР Ангел Славчев, с втория и третия – Иван Иванов и Петър Петров, отговориха на всички зададени им въпроси. Бяха дискутирани редица наболели теми от местно и национално значение. 

По-късно същият ден всички заедно се отправиха към Момин проход (община Костенец), където стотици хора ги очакваха за отворена среща.

Петър Волгин постави акцента върху необходимостта както в българския, така и в европейския парламент, да влязат депутати, които да имат смелостта да се опълчат на евроатлантическата политика, която смазва икономиката и суверенитета на държавата ни. 

Той отговори на въпроси за Зелената сделка, Пакта за миграцията, отпадането на практиката важните решения в ЕС да се приемат единодушно. 

„Защитата на националния суверенитет ще бъде основната идея, която ще ръководи моите действия в Европарламента, ако бъде избран за евродепутат.“, каза Волгин.

Гостите на срещите се интересуваха изключително много от  това какво ще направят нардоните ни представители за техните населени места, дали „Възраждане“ ще участва в преговори за кабинет и как ще защити изборния процес от манипулация.

„В момента работим да отворим приемни във всяка една община, където всеки месец ще идва народен представител за среща с гражданите. Местните структури заедно с общинските ни съветници ще продължават да работят в полза на хората. Само преди ден открихме и офис в гр. Златица. Създадохме и дигитална карта, на която  да отбележим всеки един поставен проблем, след което да може да се проследи неговото решение.“, каза водача на листата за София област Ангел Славчев. 

„На масата за преговори можем да седнем с всяка българска политическа партия, без ДПС, която е етническа престъпна група.“, допълни Петър Волгин. 

Относно изборният процес представителите на „Възраждане“ правят всичко възможно да ограничат манипулациите. 

„Провеждаме допълнителни обучения на всички наши участници в секционните комисии. Лично аз като експерт в информационната сигурност участвам в удостоверяването на машините за гласуване. На предходните парламентарни избори извоювахме представители на всички партии да бъдат наблюдатели на процесите в ЦИК и вкарването на информацията от Информационно обслужване. Ще се справим с фалшификациите и купуването на гласове.“, коментира Ангел Славчев.

И според Волгин, и според Славчев, колкото повече хора излязат до урните, тогава манипулациите, както и купуването на гласове няма да играят съществена роля, защото ще извадят партии като ДПС от парламента, а групата на ГЕРБ няма да бъде по-голяма от 15 човека. 

„Възраждане“ е с бюлетина №12

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest