Политика

Петър Волгин: „Възраждане“ няма никакво намерение да разрушава ЕС

Сега покрай кампанията за евроизборите посещавам различни градове, разговарям с много хора, както на специални срещи, така и по улиците, хората ме спират, заговарят, споделят своите мисли.

Онзи ден една будна жена дойде до мен и ми каза с много голям ентусиазъм: „Чувам, че вие г-н Волгин, сте искали да разрушите ЕС? Ами, разрушете го, той и без това за нищо не става!“. Посмяхме се с нея, поговорихме. Невероятно забавно е да се докосваш до възприятията на много хора, до начина, по който те възприемат действителност.

Всъщност „Възраждане“ няма никакво намерение да разрушава ЕС. Имаме намерение да изговаряме истината за това, че ЕС вече не е съюз на независими национални държави. А е съюз, който се движи в посока на наднационален свръхконтрол и отнемане на правата на националните държави да определят сами развитието си.
Хората питат за най-важните и тревожни неща от българската реалност. Няма да повярвате, но образованието е линия на особена тревожност за българския народ. Хората се интерeсуват защо НПО са поставили под контрол българското образование, защо създаваме функционално неграмотни деца, защо умните ни деца заминават в чужбина и никога не се връщат обратно в България. Хората наистина поставят образованието и културата в центъра, от който произтича всичко останало, целия наш живот, включително и начина, по който се прави политиката.
Петър Волгин, фейсбук 

купуването и продаването на гласове е престъпление

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest