Политика

Петър Волгин: С „Възраждане“ имаме обща борба за българската свобода и независимост

Твърде много хора поставят усмирителна риза на свободната мисъл. Когато казваш истината, никой не може да те спре

Петър Волгин, който е втори в листата на кандидатите за евродепутати, е взел решение да се включи в политическия живот, а не просто да го коментира отстрани, когато е разбрал, че само със средствата на журналистиката свободата и демокрацията не могат да бъдат спасени, стана ясно от телевизионно интервю, където той бе гост.

„Вече са твърде много политиците, както в България, така и в много други държави в ЕС, които искат да поставят усмирителна риза на свободната мисъл. Можем да ги спрем само когато самите ние се включим в политиката. Виждате, че големите опасности идват отвън. Опасности, както за независимостта на страната, така и за свободата на словото. Например, Европейският съюз наложи тотална забрана върху руските новинарски канали на териториите на държавите членки. Като журналист винаги съм се борил срещу ограничаването на свободата на информацията. Ще продължа да правя това и в Европейския парламент, ако получа доверието на избирателите.“, коментира още Волгин.

Според него вместо властта да се съсредоточи да изгражда по-добър свят, тя се опитва да бори политическата апатия и разочарованието у избирателите, като крие истината за упадъка на политическия ред, в който живеем. 

„Така се ражда цензурата.“, каза Волгин и допълни: „ Цензурата предхожда ограничаването на човешките права, тя е първата крачка към последващ тотален контрол. Свободата на информация възпитава мислещи и силни индивиди. Забраните пораждат и съпротива, и страх, и гняв, и бягство, и в крайна сметка ни лишават от истината. Защото истината е в сравнението. Тя трябва да е осъзната, изработена от нас истина, а не да бъдем наливани на конвейер с удобна на властта истина. Така че аз избрах „Възраждане“, защото избирам да изговарям истината.“, сподели Петър Волгин.

За него е много важно това, че политическата организация защитава принципите както на личната свобода, така и на българската независимост. 

„Именно поради това си поведение тази партия е обект на неспиращата клеветническа кампания. „Възраждане“ обаче устоя и днес е още по-силна. Това доказва, че когато казваш истината, нищо не е в състояние да те спре. По мой адрес също са писани и говорени безброй лъжи. И много често ме питат как издържам на клеветническите нападки. Всъщност, когато казваш истината, не е трудно да издържиш. Защото колкото и бъбрива да е лъжата, тя винаги си остава лъжа и няма как да се окаже по-силна от истината. „Възраждане“ е партия с бъдеще.“, каза в заключение Петър Волгин.

Българските граждани могат да дадат доверието си на „Възраждане“.

с номер 12 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest