Политика

Петър Петров и министърът на МОСВ с поредна проверка за незаконни сметища в монтанско

За втори път министърът на МОСВ посещава Монтана в рамките на месец, във връзка с множеството сигнали за незаконни сметища, предходно подадени от Петър Петров от “Възраждане”.

“С министъра установихме, че част от незаконните сметища в общински имоти, открити при предното ни съвместно посещение по моя покана, са вече премахнати от община Монтана – като сметището край Полигона и това към с. Студено Буче, а по отношение на тези, разположени в частни имоти, са издадени предписания за тяхното премахване в срок от 1 месец”, каза пред медии, кандидатът за народен представител от 12 МИР Монтана, Петър Петров.

Той допълни още, от страна на РИОСВ-Монтана е сезирана Прокуратурата за 6 от сметищата, които са били установени преди.

Бяха обходени нови терени в района, в които бяха установени още незаконни сметища, на териториите на общините Монтана и Бойчиновци.

“Надявам се да превърнем тези проверки на най-високо ниво в регулярни, за да постигнем по-добри резултати в борбата срещу незаконното изхвърляне на отпадъци в Монтана, която се оказва рекордьор по брой незаконни сметища”, каза кандидатът за народен представител от 12 МИР Монтана, Петър Петров.

По думите му става ясно още, част от тях попадат в територии, стопанисвани от Басейново дирекция. Министърът е разпоредил на директора на РИОСВ Монтана същите да бъдат премахнати и да бъде уведомена Прокуратурата за незаконното депониране на отпадъци.

Министърът пое ангажимент пред Петров, че след две седмици, отново ще извършат подобна проверка в област Монтана, за да проверят напредъка по премахването на незаконните сметища и санкционирането на бездействащите кметове, допуснали тяхното образуване на територията на общините.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest