Пенчо Милков: Борбата срещу бедността на работещите продължава и днес

По случай 1-ви май – Деня на труда и работническата солидарност, Българската социалистическа партия в Русе организира традиционно шествие, което потегли в 10,30ч. от паметника на „Альоша“ по ул.“Александровска“.
В митинга на площад „Свобода“ се включиха народни представители от  „БСП за България“. В концерта, организиран от БСП – Русе, участваха Биг Бенд Русе, мажоретен състав „Екстрийм“, солисти от студио „Икономов“, оркестърът и танцовият състав на Русенския университет „А.Кънчев“.

„На тази дата, в много страни по света, в много градове на България, хората са на улиците – без значение от възраст, пол, професия. Заедно и обединени сме, защото имаме една цел – искаме справедливост.“  С тези думи народният представител от „БСП за България“ Пенчо Милков се обърна към русенци. „Светът днес не е станал по-справедлив от преди. Напротив. Малцина хора, определен брой корпорации, забогатяват все повече. А работещите обедняват. Неравенствата се увеличават. Борбата на работещите за техните права, за достойнството им, за това- да не бъдат работещи бедни, продължава и днес“, добави Милков. „Аз не искам такова настояще. То е несправедливо.“- заяви Милков от първомайската трибуна. В края на обръщението си към русенци той призова: „Нека намерим в себе си смелостта, решителността и силите да се преборим за справедливостта, която ни е отнета!“ На 1-ви май русенските социалисти откриха кампанията си за Европейските избори 2019г.
 
 
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Pin It on Pinterest