Политика

Павела Митова: Няма да допуснем да се затвори комплексът „Марица-изток

През последните девет месеца се борим за българската енергетика и ще продължаваме да го правим.

Ние сме хората, които предупредиха за дефицита във Фонд „Сигурност на Електроенергийната система“ и успяхме да накараме НС да върне средствата вътре, ние предупредихме за либерализацията на пазара, девет месеца говорихме от парламентарната трибуна, успяхме да го спрем и удължим поне този период, инициирахме вот на недоверие на правителството на тема „Енергетика“, припомни Митова част от свършеното досега от ИТН.

Цел № 1 за нас продължава да бъде българската енергетика. Няма да допуснем да бъде затворен комплексът „Марица-изток“, каза на пресконференция в Стара Загора Павела Митова, която е част от листата за ЕП на ПП „Има такъв народ“ и кандидат за народен представител.  „През последните девет месеца се борим за българската енергетика и ще продължаваме да го правим. Ние сме хората, които предупредиха за дефицита във Фонд „Сигурност на Електроенергийната система“ и успяхме да накараме НС да върне средствата вътре, ние предупредихме за либерализацията на пазара, девет месеца говорихме от парламентарната трибуна, успяхме да го спрем и удължим поне този период, инициирахме вот на недоверие на правителството на тема „Енергетика“, припомни Митова част от свършеното досега от ИТН. 
„Няма да допуснем да се затваря енергийният комплекс „Марица-изток“. Смятаме, че той е един от малкото останали стълбове на нашата енергийна сигурност. Считам, че хората са по-важни, а не парите. Както забелязахме, парите по Плана за възстановяавне и устойчивост са предвидени да бъдат раздадени на приближени фирми до управляващите“, посочи Митова. „Ако фотоволтаиците не функционират, България ще бъде нетен износител на електроенергия и всички знаем това. Спре ли да работи енергийният комплекс, България ще внася електроенергия“, предупреди кандидатът за народен представител и за евродепутат. Митова акцентира върху притеснителните тенденции, че България рязко се превръща от нетен износител в несен вносител на електроенергия и посочи конкретни факти за износа и вноса на електроенергия за последните десет години. Оказва се, че докато през 2015 година България е на 8-мо място в Европа по износ на електроенергия, то през 2024 година е на 18-то място. „Интересуваме се от това дали българските граждани ще запазят работните си места и ще имат ли електричество, затова ще направим всичко възможно да се борим за българската енергетика, както сме го правили до сега“, категорична бе Павела Митова.

източник: stz24.com

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest