Политика

Павела Митова: Единственият шанс за правителство е експертен кабинет

Първият мандат няма да бъде осъществен, това заяви депутата от ИТН Павела Митова в предаването Денят започва по БНТ.

Открито подкрепихме всички кандидати за председател на Народното събрание. Нямаше друг вариант да отпушим работата на НС. Всеки работен ден на паралемнта, коства близо 800 хиляди лева. Не подкрепихме Рая Назарян първоначално, защото имахме собствен кандидат. Издигнахме кандидатурата на Силви Кирилов, който е обединителна фигура. Не подкрепих Виктория Василева, защото е политически номад.

ИТН не сме си променяли позицията, от 1 година обясняваме идеята за експертен кабинет.

Омразата между политическите партии се издигнала. Експертното правителство трябва да изпълни конкретни цели, за конкретен период. То трябва да е равноотдалечено от политическите партии. Трябва да се обединим върху общи цели. Ще проведем разговори с всички формации в парламента. Експертния кабинет трябва да е независим. Не може да се говори първо за човека, първо трябва да е ясно какво искаме да направим. Проблема е, че се фокусираме само върху личността.

Целите пред експертния кабинет на първо място е балансиран бюджет, а не да трупаме дълг.Без увеличение на данъците и запазване на плоския данък както и запазването на българската енергетика. Другата цел са поправките на Конституцията, които „сглобката“ напарви и не на последно място България трябва да влезне в Еврозата, но тогава когато е готова, към момента не отговаряме защото имаме висока инфлация.

За финал на разговора г-жа Митова заяви, че е нужна обединение, ще водим разговори с всички парламентарно представени партии, но сме наясно, че ще има опозиция, защото тя е коректив на властта.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest