Павел Вълнев: Не могат да се сравняват Цветанов и Борисов

България не е нормална държава, защото никакви закони не функционират.

Трябва да се върне върховенството на закона, в момента няма работещи институции. Хората искат нормалност и някой трябва да се захване с това. Това каза пред БНР бизнесменът Павел Вълнев, зам.-председател на ПП „Републиканци за България“. По думите му страната днес е по-зле от преди 20 години, когато той е емигрирал в Америка:

„Тогава имаше живот, сега обикаляме страна и виждам как на много места всичко е обезлюдено и разрушено… Има един месия, който решава къде какви пари да се раздават. Като обикалях в страната, видях, че никой не е получил нищо. Къде отиват тези пари? Някой трябва да търси наказателна отговорност на управляващите в момента“.

Бизнесменът определи председателя на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов като професионалист и подчерта, че навсякъде, където е работил е оставил резултати.

„Не мисля, че могат да се сравняват Цветанов и Бойко Борисов. Първото, което ги различава е евроатлантическата им ориентираност. Второто е, че Цветанов е принципен човек“.

Според Вълнев бившият втори в ГЕРБ е грешал, защото е работил.

Партията „Републиканци за България“ не е лидерска, а проект, в който влизат българи от цял свят, подчерта бизнесменът и уточни, че не очаква материални облаги от вложените от него 1 млн. лева в тази партия. Той беше категоричен, че може да си докаже доходите.

„БСП, ГЕРБ и ДПС стоят зад червена линия, която няма да бъде премината за евентуални коалиционни партньори“, акцентира Павел Вълнев. 

Той подчерта, че познава Слави Трифонов отдавна и предположи, че ако е бил получил покана от нега, за да влезе в „Има такъв народ“, би отишъл, но Цветанов е успял да го привлече в своя проект.

Вълнев заяви, че не планира да се завърне за постоянно в България, но ще помага с каквото може. 

Цялото интервю може да чуете тук:

https://bnr.bg/post/101422024/pavel-valnev-ne-mogat-da-se-sravnavat-cvetanov-i-borisov

Pin It on Pinterest