Онлайн семинар на ЕK на тема „Борба с дезинформацията и медийна грамотност в ЕС“

Представителството на Европейската комисия в България има удоволствието да Ви покани на семинар за журналисти, който ще се проведе онлайн на 15 октомври (четвъртък) от 16:00 часа.

Основната цел на семинара е да запознае представителите на медиите с една от актуалните теми от дневния ред на Европейския съюз, каквато е борбата с дезинформацията и с мерките и инструментите на европейско и национално ниво за борба с разпространението на дезинформация онлайн.

Уебинарът ще бъде открит от г-н Цветан Кюланов, изпълняващ длъжността ръководител на Представителството на Европейската комисия в България.

Сред лекторите ще бъдат представители на Европейската комисия, Асоциацията на европейските журналисти-България и Софийския университет.

Семинарът ще се излъчва на живо на специална платформа онлайн, а участниците ще имат възможност да задават своите въпроси към лекторите през интернет портала и мобилното приложение sli.do.

Събитието е отворено освен за практикуващи журналисти и за студенти по журналистика или връзки с обществеността, както и за представители на академичната общност, чиято работа е свързана с медийния сектор. Изказванията на представителите на Комисията по време на семинара ще бъдат в режим „OfftheRecord/Background”, което означава, че те не следва да бъдат записвани и цитирани поименно като източник в публикации.

Участието в семинара изисква задължително писмено потвърждение на имейл адрес Margarita.Kralcheva@ec.europa.eu най-късно до 12:00 ч. на 14 октомври, за да можем да Ви изпратим връзка за достъп до прякото излъчване онлайн и допълнителни технически инструкции. Молим, заедно с потвърждението да посочите името на участника, имейл за връзка и медията или организацията, която представлява.

В прикачения документ ще откриете предварителната програма на семинара, която ще актуализираме в близките дни.

В случай на въпроси, моля да се свържете с нас на посочения имейл адрес или на телефон 02 933 52 40.

Pin It on Pinterest