Онлайн семинар на ЕК: EС и Великобритания – какво се променя от следващата година?

Представителството на Европейската комисия в България има удоволствието да Ви покани на онлайн семинар за журналисти на 21 декември (понеделник) от 11:00 часа, посветен на отношенията между ЕС и Обединеното кралство след 31 декември 2020 г., когато изтича преходният период, договорен между Съюза и Обединеното кралство в споразумението за оттегляне.

Целта на уебинара е да припомни на българските журналисти основни моменти от дейността на европейските институции по отношение подготовката за Брекзит, независимо от това дали до края на 2020 г. Европейският съюз и Обединеното кралство ще договорят ново амбициозно партньорство за бъдещите си отношения.

От 1 януари 2021 г. ще има широкообхватни и сериозни последици за публичните администрации, предприятията и гражданите, независимо от резултата от преговорите за бъдещите отношения. Тези промени са неизбежни и заинтересованите страни отдавна се подготвят за тях.

Водещ лектор на онлайн семинара ще бъде г-н Ивайло Яйджиев, който е част от Работна група за преговори относно отношенията с Обединеното кралство под ръководството на г-н Мишел Барние. Събитието ще открие изпълняващият длъжността ръководител на Представителството на Европейската комисия в България г-н Цветан Кюланов.

Pin It on Pinterest