Официална позиция на Възраждане

На 14 май 2020 г. Възраждане беше първата политическа организация в света, която организира протест срещу дискриминационните мерки.

Тогава, в най–гледаното време на националните телевизии, беше излъчен репортаж, който имаше за цел да опита да компрометира д-р Костадин Костадинов и Възраждане.

Днес, три дни преди националния протест срещу въведения за българите т.нар. зелен сертификат, събитията се повтарят. Две години по-късно властта в България е различна, но методите, които се прилагат към опонентите, са същите.

Политическа партия Възраждане е демократична структура, в която всеки сам взима решения, които касаят личността му. Многократно сме заявявали, че във Възраждане има ваксинирани хора срещу Ковид-19 и всеки желаещ да провери това може да го направи, проследявайки публичните изяви на представителите на политическата организация.

Във връзка с това, репортажът, направен днес, сам по себе си не носи новина или сензация, както се опитва да бъде представен. Позицията на партията винаги е била, че „ваксинацията“ е доброволен акт и от нея не могат да произтичат права или задължения.

Позицията ни винаги е била, че така наречените ваксини са експериментални течности, за чието поставяне отговорност носи избралият да се инжектира.

Продължаваме да се противопоставяме на дискриминационния зелен сертификат, защото той превръща ваксинацията от доброволна в принудителна. Той се налага от последните четири правителства като условие да работиш, учиш или водиш нормален обществен живот. Продължаваме да се противопоставяме на тестването на ученици и дискриминационните мерки и неефективното управление на здравната криза.

Търсейки сензация там, където я няма, бяха нарушени поредица от закони, направена публично достояние конфендициална информация за здравния статус на народен представител. И тъй като законите важат за всички и следва всеки да понесе отговорността за деянията си, Възраждане ще сезира компетентните органи за това нарушение.

Призоваваме всички български граждани, които се противопоставят на зеления сертификат и искат да защитят правото си на избор, правото си на труд, правото си на нормален живот, правото на образование на децата им, да не се поддават на провокации, а да бъдат на протеста срещу зеления сертификат на 12 януари от 12:00 ч. пред Народното събрание.

Нека ваксинирани и неваксинирани да застанат рамо до рамо в защита на нормалността и нека не позволяваме повече разделение в обществото.

Pin It on Pinterest