Общинските съветници от ГЕРБ и младежи от структура на партията почетоха 173-тата годишнина от рождението на Христо Ботев

Общинските съветници от ГЕРБ и младежи от структура на партията почетоха 173-тата годишнина от рождението на Христо Ботев.

Те поднесоха венци пред паметника на поета -революционер в Смолян. Заради противоепедимечните мерки не се състоя официално тържество на площад „Свобода“.

Венци и цветя бяха поднесене от името на народните представители от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и д-р Красимир Събев, общинските съветници и младежката структура на партията. Кметът Николай Мелемов и секретарят на община Смолян Момчил Николов също се подклониха пред паметта на героя и поднесоха венци в знак на признателност. „Поезията на Ботев е самобитна и човешка. Тя принадлежи на само на българската, но и на световната литература, затова трябва да пазим паметта му.“, заяви кметът на Смолян Николай Мелемов.

Пред бюст-паметника на Ботев се поклониха общинските съветници Ангел Безергянов, Мария Семерджиева, Денислав Костов, Софка Иванова, Петър Мирчев и Тодор Митов.

Pin It on Pinterest