Политика

Нинова пред пострадали от градушките в Дебрен: Чакам отговор от министъра. Готова съм с предложение как да ви се помогне

Корнелия Нинова, която е депутат от Благоевград, се срещна с жители на село Дебрен, община Гърмен.

Хората пострадаха от градушките, които унищожиха реколтата им от царевица, краставици, тютюн. Те заведоха Нинова на полето и се оплакаха: „Целият ни труд отиде за един ден ,очакваме помощ от държавата“.

Подадени са близо 250 молби за обезщетения в службата по земеделие. Няма никаква обратна информация. Хората са обезверени и търсят помощ от Нинова.

Те я посрещнаха с думите: „Идвала си много пъти при нас преди години, когато беше депутат тук. Помагала си ни, направи нещо и сега“.

„Още преди 10 дни зададох питане към министъра на земеделието как, кога и с каква сума ще ви подкрепи правителството. Ще чуете отговора от трибуната на парламента“, заяви Нинова.

„Виждала съм много бедствия. В първите дни се изсипва цялата държава на място, снимат се, поемат ангажименти, после забравят и оставят хората на произвола на съдбата. Ще направя всичко възможно да ви помогна като ваш депутат. Предстои актуализация на бюджета. Ако министърът ми отговори, че няма пари, ще направя предложение в актуализацията да се включи целева помощ за района. Какъвто и да е резултатът, ще дойда отново да ви информирам“ ангажира се Нинова.

Обиколката й в района продължава и в други общини с наболели проблеми.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest