Николина Ангелкова в Ботевград: С общината обединихме усилия за проект, който да подпомогне бизнеса в търсенето на квалифицирани кадри

Народният представител и областен координатор на ГЕРБ за София област Николина Ангелкова се срещна с представители на бизнеса в община Ботевград. В разговорите участва и общинският ръководител на ГЕРБ – Дамян Маринов.

На работна среща с Томи Вер Ест, генерален мениджър на „Сенсата Технолоджис ЕООД“, която е  водещ производител и доставчик на сензори за автомобилната промишленост, бе подчертано, че компанията прилага стриктно всички противоепидемични изисквания, тъй като здравето на хората е основен приоритет. Томи Вер Ест открои като проблем за бизнеса намирането на квалифицирана работна ръка. В  „Сенсата Технолоджис“ работят над 2300 души-главно от София област , предстои и разширяване на дейността на предприятието. Николина Ангелкова изтъкна, че с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов  работят за реализирането на проект, който да  подпомогне на бизнеса с квалифицирана работна ръка. „ Ще разчитаме на съдействието на Техническия университет и Министерство на образованието, като целта е да се подпомогне дуалното обучение и по този начин  фирмите да разполагат с квалифицирана работна ръка, която да обучат според изискванията на специфичното производство, заяви Ангелкова. Тя добави, че важен приоритет за правителството е  намаляването на административната тежест, за да бъдат улеснени предприемачите от всички сфери на бизнеса.

При посещението си в Ботевград областният координатор на ГЕРБ Николина Ангелкова разговоря и с Цветослав Лазаров, президент на фирма „Премиер“, която се занимава с месо и месни продукти и не е спирала дейността си от самото си създаване.

„За нас срещите с бизнеса са изключително важни, защото по този начин разбираме как да съдействаме на предприятията, осигуряващи заетост и как ефективно да подпомогнем усилията им тежката пандемична ситуация“, каза още Ангелкова. Тя увери работодателите в община Ботевград, че сътрудничеството между държавата и местната власт  с отговорния бизнес ще продължи с реализацията на проекти и инициативи, подобряващи живота на хората.

Pin It on Pinterest