Николай Николов: От три години не знаем какво се случва с криминогенната обстановка в София

Общинският съветник от „БСП за България“ заяви, че отговорността да се свика сесия по сигурността е изцяло на кмета на София Йорданка Фандъкова

От три години не знаем какво се случва с криминогенната обстановка в София – влизаме в четвърта. Това каза за радио „Фокус“ Николай Николов, общински съветник от „БСП за България“ в Столичния общински съвет (СОС).

Той уточни, че сесия по сигурността се е правила веднъж годишно – през февруари или март, а последната такава е била през 2019 г. „До този момент аз нямам отговор от г-жа Фандъкова дали ще има сесия по сигурността. Обади ми се само председателят на Комисията по обществен ред и сигурност в СОС в една от постоянните комисии, който ми каза, че на 23 септември – това е втората половина на месец септември, може би ще имаме сесия по сигурността“, обясни Николов.

Общинският съветник от „БСП за България“ заяви, че отговорността да се свика сесия по сигурността е изцяло на кмета на София Йорданка Фандъкова.

По повод очакващата ни мигрантска вълна Николов коментира, че още през 2018 г. е дал решения. Според него, на първо място са патрулите, които трябва да патрулират. „В едно от питанията ми, които обобщават цялото ми питане към г-жа Фандъкова, е колко е недокомплектът на СДВР към този момент. Преди четири години беше 700 души. Особено нощните патрули, примерно за 6-то РПУ, което отговаря за район „Красно село“, „Витоша“ и „Овча купел“ – наблягам, че район „Витоша“ има и села, които са към него – нощните патрули тогава наброяваха само четири коли. Сами можете да си представите колко голяма площ имат да покрият“, каза още той.

Според него може да има превантивна мярка, ако има новоизградени камери за видеонаблюдение. „Най-малкото ще гонят или проституиращите, или каналджиите“, категоричен бе Николай Николов.

Pin It on Pinterest