Николай Малинов участва в кръгла маса, посветена на суверенитета на Руската федерация

Председателят на политическа партия „Възраждане на отечеството“ Николай Малинов участва в кръгла маса на Временната комисия на Съвета на федерацията за защита на държавния суверенитет и предотвратяване на намеса във вътрешните работи на Руската федерация

Председателят на Временната комисия на Съвета на федерацията за защита на държавния суверенитет и предотвратяване на намесата във вътрешните работи на Руската федерация, член на Комитета на Съвета по федерация по международни въпроси, Андрей Климов проведе кръгла маса на тема „Чуждестранни опити за използване на постсъветското пространство (в чужбина) за дестабилизиране на политическата система на Русия“

В речта си сенаторът отбеляза, че още през 2017 г. Съединените щати приеха закон „За противодействие на противниците на Америка чрез санкции“. В този документ Русия открито се нарича враг. „Още по-рано, през 2014 г., във Вашингтон беше приет закон, който предполага, че държавният секретар на САЩ трябва да участва в развитието на демокрацията в Русия“, каза Андрей Климов.

Климов заяви, че има данни за общия брой кибератаки от чужбина по значими цели в Руската федерация. За САЩ тази цифра варира между 48 и 52 процента годишно.Там е разработен цял механизъм за подготовка на такива програми и тяхното изпълнение, каза той.

В същото време, продължи сенаторът, предизвикателствата пред Русия съществуват не само от САЩ.„Ние сме голяма, забележима сила и има достатъчно хора, които искат да ни преместят в една или друга посока поради геополитически или други съображения“, добави Андрей Климов.

„Днес трябва да се съсредоточим върху тези заплахи, предизвикателства, опити за въздействие върху руската политическа система, състава и структурата на нашите правителствени органи, някои законодателни актове – всичко, което се нарича просторната дума„ суверенитет “от територията на постсъветските държави.В някои държави това се подкрепя от властите, в други – властите заемат неутрална позиция по отношение на тези, които са замесени в такива случаи, някъде се опитват да му се противопоставят, но не винаги успяват “, каза парламентаристът.

Андрей Климов подчерта значението на предприемането на ефективни мерки в отговор на подобни опити. Той припомни, че сега Държавната дума обмисля пакет от законодателни предложения, внесени от членове на Временната комисия на Съвета на федерацията и депутати от Държавната дума.

Член на Президиума на Съвета по външна и отбранителна политика, пенсиониран полковник от СВР Андрей Безруков говори за особеностите на политическата система на Съединените щати, в рамките на които се правят постоянни опити да се повлияе на ситуацията в различни страни по света.

Мария Бутина, член на Обществената камара на Руската федерация, член на Експертния съвет към комисаря по правата на човека в Руската федерация, информира за редица строги закони, които са в сила в САЩ за защита на суверенитета, включително Закона за чуждестранните агенти (FARA), приет през 1938 г.В същото време американските власти критикуват руското законодателство, регулиращо тази сфера на дейност „милиард пъти“ по-деликатно, каза тя.

Навреме за дискусията, моля, попитайте, попитайте за дестабилизацията на политическата система към Република Беларус от чужди земи, опасността от очакване и активни антируски действия от територията на Балтийския регион и Украйна, информационна и медийна война.

В кръглата маса участваха сенатори, членове на Временната комисия на Съвета на федерацията – Елена Афанасьева, Александър Вайнберг, Маргарита Павлова, Владимир Полетаев, съветник на министъра на отбраната на Руската федерация Андрей Илницки, министър-председател на Украйна през 2010–2014 г. Николай Азаров, председател на постоянната комисия на Камарата на представителите на Народното събрание на Република Беларус Андрей Савиных, заместник-председател на Републиканското обществено сдружение „Белая Рус“ Александър Шатко, председател на българската политическа партия „Възраждане на отечеството“ Николай Малинов, директор по комуникациите на МВР „Русия днес“ Петър Лидов-Петровски , експерти.

източник: http://council.gov.ru/

Pin It on Pinterest