Николай Бериевски: Хората на улицата искат справедливост, искат по-високи доходи

БСП може, била е и ще бъде алтернатива на ГЕРБ

„За нас това е пети вот на недоверие и неговата цел е да пренесем гласа на улицата в парламента, тъй като ние сме парламентарна република. Мотивите до голяма степен се припокриват с мнението на хората на улицата, те искат промяна и оставка на кабинета Борисов.“ Това заяви лидерът на Младежката организация на БСП, Николай Бериевски пред НТВ. 

Бериевски изрази своята критика към управлението на ГЕРБ, изтъквайки: „След 10-годишно управление на ГЕРБ, България за пореден път е най-бедната държава в Европейския съюз, на 111-то място сме по свобода на медиите, и на едно от първите места в света по смъртност. Хората на улицата искат справедливост, искат по-високи доходи.“

Бериевски благодари на всички хора, излязли по улиците, включително и на тези в чужбина. „Искам да отбележа, че този протест всъщност е протест за справедливост. Справедливостта е ключовата дума. Същото мнозинство без премиера Борисов не е приемлив вариант. Ние искаме оставка на целия кабинет, това искат и хората на улицата. Над 50 000 души, 80-90% от които са млади хора, искат промяна. Тази промяна няма да дойде с рокади по върховете и смяна на министри. БСП може, била е и ще бъде алтернатива на ГЕРБ“, заяви социалистът. 

„Само оставка е алтернативата. БСП е готова за предсрочни парламентарни избори. Напрежение в партията няма, то е създадено изкуствено. Има само прехвърчане на искри, което е съвсем нормално, тъй като ние за първи път в историята  провеждаме вътрешнопартиен избор, на който всеки един член на партията ще има право на избор. Това за пореден път доказва, че БСП е най-демократичната партия. Ние предлагаме не само дългосрочен план, ние имаме проект, наречен “Визия за България“, който предвижда развитието на страната за следващите тридесет години. Това е проект, изготвен от хората и е за хората“, каза Бериевски. Той заключи, че БСП е напълно готова да поеме властта, дори в момент на коронакриза, и призова хората да подкрепят вота на недоверие.

Pin It on Pinterest