НАТО и „Крадецът, който вика „дръжте крадеца!“

Днес на среща  в Брюксел съюзниците на страната ни от НАТО изразили солидарност с България „по повод дестабилизиращите действия на Русия на наша територия“ и подчертали още веднъж „пълната си подкрепа за нейния суверенитет“. Всички 29 държави били направили изявления в подкрепа на България.

Дестабилизиращата роля на Русия, както знаем от последните една – две години са няколко измислени  „шпионски“ скандали, облечени в много медиен шум и изпразнени от каквото и да е било доказателствено съдържание. И тук с прискърбие да припомним, че тази шпиономания започна от нас, от българските русофили, та сериозно повлякохме крак.

Медийни „шпионски“ фишеци. Друго няма. Въпреки сериозните PR напъни на нашите натовци, няма нито един факт, който да говори за  намеса от страна на Русия  във вътрешните ни работи и нито едно действие от руска страна, което да  застрашава нашата сигурност или пък да изглежда враждебно спрямо страната ни.

Затова пък фактите, че НАТО ни вкарва в опасни за България ситуации, бодат очите. Това е така, защото:

– превръщането на Черно море във военен полигон ни прави  прифронтова държава;

– американските военни бази в България ни превръщат в мишена за руски ракети;

– участието (и в момента) в учения на НАТО близо до руските граници ни превръща във враг на Русия с всички възможни фатални последици от това.

И това, което си мисля, като слушам натовските похвали, е едно единствено нещо:

Няма ли политически сили в България, които да извикат силно:

Не на чуждото военно присъствие в България!

България – Зона на Мира!

Да, има сили, които дестабилизират България. Това са сили, които ни подготвят с нашите ръце да вадим горещите картофи на абсолютно чужди на България геополитически интереси. Знаем кои са тези сили. И както често се случва в историята „Крадецът вика „дръжте крадеца!““

Pin It on Pinterest