Настимир Ананиев: Единствено ПП не вдига червени флагове и не поставя червени линии

Защото не можем да си затворим очите за това в каква ситуация се намира в момента държавата.

„За нас беше важно да можем да помогнем на Украйна с това, от което има нужда. Много хора казват дайте това, дайте онова. Първо – ние не можем да дадем нещо, което нямаме, примерно ракети. Не можем да се лъжем, че нашата армия няма бойни дефицити. Затова в решението на парламента записахме „до възможностите на България“, т.е. предоставяме помощ, но това, което можем да предоставим“. 

Това каза пред БНР Настимир Ананиев, депутат от „Продължаваме промяната“.

Единствено ПП не вдига червени флагове и не поставя червени линии, защото не можем да си затворим очите за това в каква ситуация се намира в момента държавата. … Поведението на всеки един от коалиционните партньори трябва да бъде държавническо. Ние имаме зелен флаг от народа, който иска промяна, но това се случва под натиска на война, на инфлация и на международна енергийна криза. … Нашата червена линия е корупцията„, заяви още той.

Според него в момента страната няма нужда от предсрочни избори.

По думите му това правителство е единственото, което не работи с ДПС и затова Движението го е обявило за най-слабото управление на страната.

Ананиев коментира срещата на премиера Кирил Петков и представителите на транспортния бранш, която завърши със скандал и закани за протести:

За мен това е търсен скандал и провокация. Точно тези среди и хората около тази госпожа (Магдалена Милтенова – б.р.) са свързани с ГЕРБ и предишното управление, когато се даваха много субсидии и се източваха публични средства. Този бизнес, който не е конкурентоспособен, е свикнал държавата да му дава пари. … Голяма част от превозвачите са останали на срещата при премиера. Една част са излезли, да. … Напрежение има, но то е продуцирано. Те ще излязат със своите камиони и автобуси да блокират и с едно изнудване ще се опитат да натискат“. 

Чуйте цялото интервю на Настимир Ананиев по БНР

https://bnr.bg/…/nastimir-ananiev-beshe-vajno-da-pomognem…

Pin It on Pinterest