Народните представители от ГЕРБ – Пловдив област: Редовните срещи с граждани са наш приоритет

Народните представители ген. Константин Попов, Запрян Янков и Данка Люртова се срещнаха с жители на община Родопи в офиса на ГЕРБ в село Първенец.

На срещата присъства и общинският ръководител Пламен Спасов,
Румяна Самоковарева – кмет на село Крумово, Димитър Дишев –кмет на село Ягодово и Йордан Тотев – кмет на село Оризаре и общински съветници от ГЕРБ-Родопи. Откритата приемна премина при голям интерес. Представители на Инициативен комитет против изграждане на  кариера в село Първенец се оплакаха от инвестиционно намерение на частна фирма, която иска да изгражда кариера за инертни материали в землището на населеното място. По думите им при осъществяване на проекта ще се предизвика екологична катастрофа не само в селото, но и в близките населени места. Те споделиха, че бъдещата кариера ще граничи с коритото на река Въча, това от своя страна ще свали нивото на реката, ще намалее водата, а въздухът ще се насити с прахови частици. Присъстващите настояха да се намери решение, което да попречи на изграждането на кариерата. Кметът на село Крумово Румяна Самоковарева
поиска съдействие за проектиране на отклонение при изграждане на
обходния път на Пловдив за по –пряк достъп от Пловдив до селото и
летище Крумово. По думите й, ако това се осъществи пряката връзка
между Крумово и Пловдив ще е около 3 километра. Директорът на училище ”Св.св.Кирил и Методий” в село Марково поиска съдействие за ремонт на покрива на училището. По думите й той е в окаяно състояние, тече и наводнява осветителните тела, което крие риск за учениците и учителите. По-рано през деня народният представител Данка Люртова се срещна и с жители на община Карлово. Ръководителят на туристическото дружество „Васил Левски” потърси съдействие за възможността четирите хижи в района да бъдат освободени от данък. С бившия кмет на село Пролом пък Люртова обсъди назначаването на кметските наместници в малките населени места. Тя подчерта, че сега, след приемането на промените в закона, опонентите от БСП в Карловско имат намерение да влязат във властта през задната врата, но не са имали куража да се явят на редовни избори и да спечелят.

Pin It on Pinterest