На съвместна пресконференция АБВ и „БСП за България“ очертаха основните си приоритети в предстоящия парламентарен вот

На съвместна пресконференция АБВ и „БСП за България“ очертаха основните приоритети на политическите сили в предстоящия парламентарен вот. Те се обединиха около общата позиция, че България остро се нуждае от смяна на политическия модел и връщане на доверието в българските институции. Пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков заяви, че партията и кандидатите й ще даде своя принос за предизборната кампания и няма да спести истината за никого и нищо. Той определи преговорите с БСП като динамични и делови преговори, в чиято основа е налице решимостта за намиране на силно политическо решение, което отговаря на очакванията на българските граждани за силна, сериозна, солидна алтернатива, която да не излъчва шоу, а която да предлага политика и решения. 

„До ден днешен между нас не е ставало дума нито за субсидия, нито за участие в ръководство на комисии и парламентарни групи. Всички разговори са били с акцент и основа политики. Това е същностна разлика между този формат и всички останали участници в изборния процес“.

Петков съобщи, че АБВ ще участва със свои представители в 23 избирателни района, но ще води активна кампания на територията на цялата страна. 

„Това, което предлага „БСП за България“ с допълнителните ангажименти, които бяха взаимно поемани от други партньори, е нещо качествено ново и нещо, което действително може да даде на обществото усещане за обществен и граждански контрол върху властта, за инструменти на властта, които са публични и подчинени на обществения интерес“, каза Румен Петков и подчерта, че за АБВ е важно да даде своя принос в изборния успех. 

Христо Проданов, водач на листата на „БСП за България“ в 23 МИР и секретар на ИБ на БСП подчерта, че България отчаяно и крещящо се нуждае от смяна на политиката на по-лява, по-справедлива и социална държава. 

„За нас голямата лява коалиция по-скоро не е толкова важна за някой от отделните политически лидери или партии от лявото пространство. Тя е важна за България, българските граждани и общество. България отчаяно и крещящо се нуждае от смяна на политиката на една по-лява, по-справедлива и социална държава, която изисква социално, справедливо и честно управление. Това управление, което беше до момента е най-корумпираното и най-крадливото управление. Ние подхождаме с голямо уважение и респект към нашите партньори от АБВ и се надяваме, че този път ще дадем една възможност на лява България да има алтернатива за едно по-управление и едно по-добро бъдещо развитие на страната“.

Христо Проданов каза още, че „БСП за България“ разчита много на експертизата, която имат представителите на АБВ в общите

Pin It on Pinterest