Мустафа Карадайъ: За ДПС властта никога не е била самоцел

В изборите като демократичен способ всички партии участват, за да спечелят и чрез изборите да достигнат до властта. Въпросът е за какво е тази власт? „За нас, за ДПС властта никога не е била самоцел, властта е инструмент за реализиране на програма за управление на страната“, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в „Панорама“.


Според Карадайъ за последните години не сме успели да дефинираме националните приоритети.
„Властта е само за това – за да може да се подобри качеството на живот на хората, за да може да живеят хората по-добре“, подчерта лидерът на ДПС.
По думите му движението е давало сигнали за развитието на страната, за приоритети на страната, да има ясна управленска програма за ускорено развитие на страната.
„Движението за права и свободи дали е на власт или в опозиция винаги има държавническо поведение и гледа напред и в перспектива, но ДПС не можете да го намерите във власт, която няма нито приоритети, нито цели“, заяви Карадайъ.
По думите му през последните 10-11 години има хора, пребиваващи във властта, държавата върви на инерция – без посока, без ясни приоритети, без ясна програма за ускорено развитие.
„Трябва да се възползваме от всички ресурси, които имаме, за да имаме ускорено развитие и да се отлепим от дъното на Европейския съюз“, посочи лидерът на ДПС.
На въпрос ще участват в коалиция, Карадайъ беше категоричен: „Естествено“!
И отново подчерта, че от 4-5 години имат изготвена програма за ускорено догонващо икономическо развитие на страната, приоритетите им са: чист въздух, чиста вода, чисти храни, чиста енергия, високи технологии, включване на свободните активни граждани в политическите процеси. Карадайъ посочи, че това са и приоритетите на ЕС. Въпросът е с какви темпове ще се реализират.

Pin It on Pinterest