Мустафа Карадайъ: В проектобюджета има празен чек за 1,200 млрд. лв. по модела „ГЕРБ“

В проектобюджета има празен чек за 1,200 млрд. лв. по модела „ГЕРБ“, въпросът е кой сега е в джипката.

Това каза председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ, след като излезе от Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). 

„Похвално е, че след година и половина пандемия, има извънредно заседание на КСНС във връзка с COVID-19, а по същество се разглежда евентуална актуализация на предложен проектобюджет на служебен кабинет в Народното събрание“, обясни той. Според Карадайъ нещата придобиват друг вид, тъй като зад това да се актуализират пенсии, социални плащания и т.н., стоят други мотиви. По думите му експерти към партията твърдят, че в сегашния бюджет има средства за изплащане на пенсиите. „Зад това нещо в проекта за бюджет има предвидени 1,200 млрд. за извънредни непредвидени разходи. Тоест празен чек по модела „ГЕРБ“. Моделът на „ГЕРБ“ е джипката и празен чек за раздаване от нея. Явно в момента има нова джипка за тези 1,200 млрд., които са заложени в проектобюджета“, коментира още той.

„Въпросът е, ако досега Бойко Борисов беше в джипката, кой сега е на негово място. Предположението ни е, че там сега е дългата ръка на една организирана олигархично-медийна група, начело с Иво Прокопиев“, уточни Мустафа Карадайъ.

Pin It on Pinterest