Мустафа Карадайъ се срещна с посланика на Китай

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ се срещна с посланика на Китайската народна република в България Н. Пр. Дун Сяодзюн.

На срещата присъстваха и зам.-председателят на ДПС и ПГ на ДПС Халил Летифов и народният председател Рамадан Аталай, които са и членове на групата за приятелство с Китай към НС.

В началото на срещата председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че отношенията между двете страни имат добра основа и трябва да продължават да се развиват.

IMG 20220511 234735

Карадайъ заяви, че ДПС в Европа е уважавана партия и през всичките 32 години от създаването си ДПС се бори за права и свободи и човешко достойнство. Той сподели с китайския посланик философията на Българския етнически модел, а именно „по пътя на демокрацията да защитаваме правата и свободите си и да не водим политика на реваншизъм. Различните да сме заедно, всеки да отстоява своята идентичност. Ако е нужно да помогнем на различните да отстояват своята идентичност. Заедно да градим демокрацията и държавността“. Това е нашата философия на правене на политика, тази философия е създадена от нашия почетен председател д-р Ахмед Доган. 

Лидерът на ДПС заяви също, че ДПС е в естественото си семейство, именно семейството на либералите. Свободата и запазването на човешкото достойнство е в основата на либерализма, каза той.

IMG 20220511 234911

Карадайъ каза още, че ДПС зададе посоката на България за НАТО и ЕС. Направихме го не, че някой ни го искал или налагал, а защото само така може да гарантираме сигурност в нашата страна след опитите през десетилетията за насилствената асимилация. 

Китайският посланик Сяодзюн заяви, че Китай и България са приятелски страни и се надява на добра комуникация с парламентарната група на ДПС да продължи. „Традиционното ни приятелство и стратегическо партньорство между двете държави се задълбочава. Сътрудничим си в сферите търговия, култура, туризъм и други. Ние искаме тази връзка да не се прекъсва, а да се надгражда. Трябва да си сътрудничим за възстановяване след ковид пандемията“.IMG 20220511 235141

Pin It on Pinterest