Младежи от БСП – „Лозенец“ зарадваха възрастни хора от квартала с подаръци за Коледа

Инициативата „Коледа за всеки“ ще стане традиция в квартала за всеки празник, обещаха председателите на районната организация Николай Велчев и на младежите в нея Габриел Вълков

Младежи от организацията на БСП в „Лозенец“ зарадваха възрастни хора от квартала с подаръци за Рождество Христово. Инициативата „Коледа за всеки“ се проведе за втора поредна година, а амбицията на младежите е тя да стане традиция. В събитието се включи и председателят на районната организация на БСП в „Лозенец“ и общински съветник от групата на социалистите в СОС Николай Велчев. Кампанията беше организирана от младежкия председател на БСП в „Лозенец“ Габриел Вълков и от члена на РС на БСП в квартала Георги Борисов.

„През целия си живот тези хора са градили днешна България, а сега държавата буквално е абдикирала от задълженията си към тях, коментира той. – Пожелахме на възрастните хора здраве и обещахме, че ще превърнем в традиция тази инициатива и ще се постараем за всички празници да ги посещаваме“.

Според председателя на младежкото обединение на БСП в „Лозенец“ Габриел Вълков, доброто трябва да бъде помнено и връщано многократно. „Тези възрастни хора са нашите баби и дядовци, които са ни отгледали и възпитавали, коментира той. – Това са нашите примери за трудолюбие, морал, честност и добрина. А ние имаме дълг към тях и трябва да ги почитаме. Инициативата „Коледа за всеки“ е възможност за нас да върнем поне малка част от тази добрина, която сме получавали през годините. По този начин им благодарим, че са ни направили човеци. Кампанията ни е особено важна в момент, в който собствената ни държава е изоставила тези хора и ги е сметнала за ненужни и неприспособими в нашето общество. Ние искахме да ги усмихнем и да им покажем, че не сме безразлични към съдбата им“.


Pin It on Pinterest