Политика

Мирослав Иванов: Целта на ГЕРБ и ДПС е да формират кабинет без нас

„Най-лесно ми е да кажа ГЕРБ са виновни и да вляза в цялата полемика на г-н Борисов. Затова не искам да го правя“, добави той.

Той посочи, че след изборите разговорите с ГЕРБ ще продължат, защото мисли, че „ситуацията няма да се промени много“. По думите му „България стана за смях пред цяла Европа“.

„Не мога да кажа, че ние сбъркахме някъде, защото ние започнахме целия този процес преди десет месеца с ясното съзнание, че България трябва да излезе от поредицата от избори, в която беше влязла и да излезе от политическата криза“.

Мирослав Иванов уточни, че голяма част от целите, които ПП-ДБ са си поставили в началото на управлението са били изпълнени.

„Доста често чувам спекулации. Къде ви е съдебната реформа? Къде ви е промяната? Сарафов е там. Не. Това беше първата крачка на т.нар. съдебна реформа“.

„Бойко Борисов непрестанно повтаряше как трябва да се подпише коалиционно споразумение. Как изведнъж от това да иска да се разпишат поетите ангажименти, той се отдръпна от тези свои думи, започнаха да се поставят условия, да се спекулира, да се поставят ултиматуми“.

„Фактите говорят следното. На нас в неделя вечер ни бе поставен ултиматум в рамките на 24 часа. Без да има ясна причина за това. Ние не се появявахме по телевизията да се караме на колегите от ГЕРБ и СДС в началото. Имахме две изявления, приканващи към спокоен диалог. Имахме седмица време. Но когато Габриел внесе папката с проектокабинет и повечето от министрите не бяха попитани дали са съгласни да участват в точно такъв състав на кабинет… То за мен и за цялата ни парламентарна група това беше шокиращо“.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest