Политика

Мира Миркова: „Възраждане“ е изборът за мир!

Мира Миркова, кандидат за 50 НС и ЕП, „Възраждане“, пред   Илиана Беновска в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2 и Канал 3 на 1.06.2024

Участието ѝ в надпреварата за кмет на Кюстендил.

    „1-ви юни, 2024 г., 8 дни до 9-и юни, когато трябва да гласуваме за ЕП и НС! С огромно любопитство продължавам да се интересувам от възгледите на „Възраждане“ защо искат да управляват България, но и могат ли! Мира Миркова, здравейте! Бяхте тук, когато кандидатствахте за кмет на Кюстендил. Не мисля, че капитализирахте това, че не успяхте от първия път, предстоято и други възможности!“, започна разговора Беновска. Мира Миркова отвърна, че е горда с представянето си на местните избори в Кюстендил, защото всички са казвали, че е прекалено непозната, а е изкарала четвъртия резултат в България от кандидатите на „Възраждане“! Според нея във „Възраждане“ са се събрали личности, които правят бързо впечатление, защото са искрени и се водят от сърцето си!

Кой Парламент би предпочела, българския или европейския?

  „На кое слагате акцент, на изборите за български или за европейски парламент?“, попита Беновска. Миркова отвърна, че ще отиде там, където българските граждани решат, че трябва да я пратят. Тя добави обаче, че не се е върнала след 22 години в България, за да замине за Брюксел.

Коя е Мира Миркова?

   Мира Миркова разказа за себе си, че е криминолог. На 36 години е. Завършила е средното и висшето си образование в Испания. Работила е по професията си в детективско бюро в Барселона, което се е занимавало с политически и икономически шпионаж.

Изтеклите записи на политически фигури в публичното пространство.

   „Тогава да Ви попитам за политическия шпионаж в България. На мен тази тема не ми е приоритет, но претръпнахме вече да слушаме всякакви записи, кой какъв кеш в какви пликове, да гледаме снимки с пудели, които разнасят пачки, да се чудим дали това е гласа на Борисов преди, сега дали е на Петков или Денков. Как гледате не само политически, но и професионално на тази работа? само да уточня, че понеже не са правени по НПК, те не могат да бъдат доказателство в съда! Защо трябва да бъде така?“, попита Беновска. Мира Миркова отговори, че по принцип има експерти, които могат да кажат дали записът е истински, или не. Друг е въпросът, че в България няма такива експерти. Тези записи се хвърлят в пространството като черен пиар, защото освен да предизвика шум, друго не може да направи. Тя продължи: „Бившият прокурор Гешев е направил партия и ще участва на изборите. Бих го попитала къде беше съвестта му, когато му предоставиха в ръцете записи по „Барселонагейт“ и той каза, че не вижда нищо, заради което да повдигне обвинение. Знам малко по темата и мисля, че не е така!“.

   „Малко ме „дърпате за опашката“, но ще си го позволя, защото Вие сте млад човек, започнахте активно да общувате и с медиите и да схващате, че трябва да има някакви норми, които да не са само в полза на властимащите. Нека да чуем записа ми с Гешев!“, продължи Беновска и пусна своята кореспонденция с Гешев:

Беновска пита Гешев: Имаш ли идеи и идеали? И чакаш # КОЙ да те финансира?

Кореспонденция между Иван Гешев, ексглавен прокурор и лидер на „Граждански блок“ и Илиана Беновска, която той изтри, но тя засне:

Гешев: Ми само на мен и Божков не са дали ДПС и ГЕРБ. Ама не мога да се разкъсам и нямам кинти.

Беновска: Ти имаш ли идеи и идеали?

Гешев: Имам!

Беновска: И чакаш КОЙ да ти финансира идеите и идеалите?

Гешев: Ама не мога да се разкъсам и нямам кинти!

Беновска: Мъж ли си?

Гешев: Това не го разбрах?

Беновска: Питам! Мъж ли си? Или джендър? На колко години? Сега ли разбра, че не се сещам, че трябват пари? Бобоков? Божков? Делян? ББ?

И чакаш КОЙ  да ти финансира идеите и идеалите?

    Беновска продължи: „Шокирана ли сте? Отговорих ли Ви косвено за „Барселонагейт“?“. Мира Миркова отвърна, че не е шокирана. Тя добави: „Отговорихте ми и за „Барселонагейт“. Мисля, че това е обществена тайна и няма смисъл да губим време по темата!“.

   „Не обичам такива записваници, но това ме шокира и си го позволих, защото е първия път, когато чувам такова нещо! Той е очаквал Борисов и Пеевски да му финансират кампанията!“, обясни Беновска. Миркова отвърна, че тогава думите идеали и идеи при Гешев са напълно излишни!

Апатията сред българите.

   „Доколко смятате, че българите имат характер? Преди малко говорихме с Костадинов и аз казах, че народът не е борбен и го интересуват прости неща – бира, наденички и у Гърция, нарочно употребявам предлога „у“, това е нивото!“, продължи Беновска. Миркова отвърна, че наскоро са правили репортаж за нея, в който да представят образа ѝ не на политик, а на човек. Защото е много важно политиците да не се отделят от човещината. Тя продължи: „За мен бюрократите от Брюксел са се разделили с човешкото! При положение, че подпомагаш една война и наливаш масло в огъня. За мен това са хора, които подпомагат само военно-промишления комплекс и са забравили човешкото. Извън това отклонение мога да кажа, че народът е изпаднал в невероятна апатия!“.

  „Имаше един филм американска мрежа, там се смесваха две сюжетни линии как се прави бизнес чрез медии и как хора, които се занимават и с медии, и с политика им идва до гуша и избухват! Единият от главните герои излиза и казва – аз не мога и не искам да живея повече така! Отворете прозорците си и започнете да викате – аз не мога да живея повече така! Започнаха да се отварят прозорци, но накрая това замря и даже убиха главния герой, защото индустриално и политически той беше се изхабил!“, разказа Беновска. Мира Миркова отвърна, че може би хората се изхабяват, но идеите не се изхабяват! „Една от моите цели е да засявам това семенце на пробуждането! Искам да провеждам смислен разговор с всеки един мой съгражданин или сънародник, който да го накара поне да се замисли! Апатията наистина е заляла България и не мога да си обясня защо държава с такава славна история и такова минало, кой успя да снижи до такава степен колективния авторитет!“, добави тя.

   „А кой успя да снижи любовта към науката, добротата между хората, доверието? Аз като се опитам да преведа някоя баба или дядо през улицата, те се плашат, че ще им открадна торбичката!“, разказа Беновска. Мира Миркова отвърна, че сме се докарали вече дотук, но въпросът е какво правим оттук нататък!

Членството ни в ЕС и НАТО.

    Беновска пусна запис от изказването на Костадинов от 12 април 2024 г. от организирана от „Възраждане“ конференция на новите лидери в София.

 Костадин Костадинов:   Когато тръгнахме да правим тази пресконференция имаше въпроси от журналисти в България защо точно „новите лидери на Европа“, а не на Европейския съюз? И защо новите лидери? Ами защото не сме старите! Защото старите са тези, които ни докараха днес в тази зала! Защото, ако не бяха направили това действие, насочено срещу независимостта, свободата, демокрацията, националните държави, суверенното право на един народ сам да решава кое е добро и кое лошо за него, нямаше да има и обратното по посока и равно по сила противодействие по един от законите във физиката. Затова ние сме днес тук, да кажем, че повече така не може да продължава! Не само в България, но и в ЕС!

   Ето защо искам да благодаря на Урсула фон дер Лайен! Задължен съм ѝ! Плюс това тя започна да говори на български заради „Възраждане“! Всички бяха изненадани кой точно предложи Урсула за председател на ЕК от квотата на ЕНП, защото, както ми казаха те, там такава демократична процедура не е имало.

  Но като заговорихме за заплаха, точно Урсула фон дер Лайен беше тази, която говореше за заплаха от трибуната в Букурещ. Тя каза, че има партии, които са заплаха за нашата мирна и обединена Европа. Спомена три, едната беше „Възраждане“. Или както тя каза „Васрашдане“. Тя каза мирна и обединена Европа. Европа не е мирна, за съжаление! Европа е сцена на най-големия военен конфликт в света, класически военен конфликт, която е кървяща язва в сърцето на нашата Европа!

   Тук има 3 държави, които не са част от ЕС, но те не са по-малко европейски. Нива Швейцария, нима Молдова, нима Сърбия, наша съседка и приятелка, нима не са част от Европа? Те са точно толкова европейски, колкото и ние. Само че пропагандата преди 30 години започна да ни обяснява, че извън ЕС няма живот. Това не е така! В Европа има и друг съюз, извън ЕС, от който Швейцария е част, това е Европейската асоциация за свободна търговия. Която обединява най-богатите държави в Европа – Швейцария, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн. Те са обединени на първоначалния принцип, по който трябваше да функционира и до преди 30 години го правеше ЕС. На база взаимно партньорство, равноправна търговия, зачитане на суверенитета и минимална намеса във вътрешните работи.

  Защото освен заплаха, ние сме и надежда. И затова казваме, че повече така не може! Ние ще го спрем с цената на всичко.

  Но ние не сме само заплаха за мирна и обединена, според Урсула фон дер Лайен Европа. Ние сме заплаха и за нашия тук национален елит. Днес в Парламента се прие извънредна точка Точката е за намаляване на мобилизационния резерв на българската армия. Да, точката предвижда намаляване на българския мобилизационен резерв. Защото, когато имаш мобилизационен резерв, трябва да имаш и съответните въоръжени сили към него, съответното въоръжение. Когато се намали мобилизационния резерв, това въоръжение става излишно. Познайте къде ще отиде то. Предвижда се да се даде, да се подари на Украйна. С което България ще даде своя кървав данък за увеличаване на жертвите на тази война. Която ние като българи искаме да бъде прекратена най-скоро! На 9-и юни ние имаме и предсрочни парламентарни избори и имаме шанс да се превърнем не в трета, най-голяма опозиционна, но трета сила, ние имаме шанс да се превърнем в първа политическа сила и това зависи от всеки един от вас в тази зала!

    Ето защо победата вече е наша. Нямаме инструкции, а сърца! Защото имаме души! Нашите опоненти ни превъзхождат с пари. Нашите опоненти ни превъзхождат с по-големите си властови позиции. Нормално е, те управляват от десетилетия. Само че ние сме революционери по душа! И тук бе казано от един от нашите съмишленици – тази революция вече се случва! Ние ще сме тези, които ще погребем, в политическия смисъл на думата, нашите врагове и опоненти!

   Е, приятели, след като враговете ни са общи, след като проблемите ни са общи, защо тогава и действията ни да не бъдат общи! Не само трябва, но и ще бъдат! Днес, с подписването на софийската декларация ние ще дадем началото на един процес. На разговори между равностойни политически партньори. Между равностойни държави и съмишленици за това как и по какъв начин, не сегашния елит на Европа, не Урсула фон дер Лайен и останалите от големите политически семейства в ЕП, а ние, гласът на свободните европейци, ние да сме тези, които да определят съдбата на нашия общ дом Европа!

   След като изгледаха записа Мира Маркова заяви, че Европа се състои от 50 признати държави, а ЕС от 27. Европа и ЕС са две коренно различни неща. „Г-жа фон дер Лайен трябва да каже защо мирът за 500 000 европейци се държи на косъм от две години, заради тяхната липса на капацитет да водят мирни преговори и външна политика! и да не се бие в гърдите, че Европа е мирна, защото в момента в Европа текат процеси, които изобщо не са мирни, а тяхната политика ни води към война! Ние не искаме война, а мир!“, категорична бе Миркова.

   Водещата помоли своя гост да коментира разрешението от страна на Байдън Украйна да ползва американски оръжия за удари по руска територия. Миркова отвърна, че САЩ ще си понесат последствията от това. Тя добави, че реди да вземе решение, мисли за последствията и ако ги приема, тогава взема и решението.

   „Евроатлантизмът? Аз не съм гласувала да влизаме в ЕС и НАТО!“, продължи Беновска. Миркова отвърна, че също не е гласувала за това и затова трябва народа да бъде питан. Тя подчерта, че не е по принцип против ЕС, но е против ЕП такъв, какъвто е развит към днешна дата. В момента ЕС е доста различен от идеята на бащите основатели на съюза. „България трябва да има достойнство и да преосмисли членството във всеки един съюз, ако то заплашва сигурността ни!“, категорична бе тя.

Може ли „Възраждане“ да стане първа партия на изборите?

    Беновска продължи: „Говори се, че „Възраждане“ ще станете първа политическа партия. Коалицията, подчертавам, ГЕРБ-СДС неминуемо ще бъде първа на изборите, но вие може да станете първа политическа партия. Възможно ли е?“. Мира Миркова отвърна, че е напълно възможно. Тя продължи: „Защото сме последователни в това, което правим! Упорити сме, смели сме!“.

    „Лидерът на ГЕРБ направи доста пространно изказване, в което говори и за „Възраждане“, нека да го видим и след това коментирайте“, продължи Беновска и пусна запис от изказване на Борисов от 30.05.2024 г.

Бойко Борисов: Действително класата е в наша полза. Къде е девиза на Парламента „Съединението прави силата“? В момента всички се борим кой да е опозиция. Никой не иска да управлява.

Когато излезеш и кажеш – „без Борисов няма да правим правителство“, тогава край, ПП и ДБ ги оставяме! ДПС не ги искат, „Възраждане“ не ги искат, сиреч кампанията на ПП-ДБ след вчерашното изказване ликвидира възможността за правителство център-дясно! От другата страна „Възраждане“ казват – ние не можем с ДПС, не можем с ПП-ДБ, ние искаме, когато народа ни даде 100% властта да си управляваме сами. Добра позиция. Това означава сто двайсет и кусур депутати, даже царят не успя да го постигне. Колегите от ДПС казват – ние може с ГЕРБ, но не можем с ПП-ДБ, не можем с „Възраждане“. На практика и те се изключват от играта. Е, 9-и юни ще дойде.

Но парите къде са? 1%, тук всеки ден спорят дали 1% сме усвоили от ПВУ, или 3,6% от еврофондовете. Над 95% от всички програми не са усвоени от България в последните 3 години.

Абе Денков…И накрая вика – ама и аз съм бил премиер! Ти си бил, защото съм те назначил! Назначил съм те с 69 депутати, а ти имаше трийсет и няколко. Ти си бил 10 месеца, аз съм бил 10 или 12 години, вече не ги помня! Като онази хубава българска поговорка, че видяла жабата, че коват коня и тя си вдигнала крачето да я подковат.

     Беновска продължи: „ГЕРБ първа политическа сила, вие следващите. Ще понесете ли да каже на Костадин – аз съм те назначил теб?“. Миркова отвърна: „Не, разбира се! Но ми направи впечатление, че Борисов каза, че „Възраждане“ ще управлява, когато има 121 депутати, а това е невъзможно. Г-н Борисов, всеки съди от собствената си камбанария и възможности!“.

Подписването на обществен договор.

    Беновска даде на госта си бял лист, на който да напише какво гарантира на избирателите и да се подпише. Мира Миркова прочете: „Мира Миркова обещава на 1.06.2024 г. да се ръководи винаги във всяко дело и мисъл от българския интерес с помощта на Бог и ценностната си система!“.

Финално обръщение.

   Мира Миркова заяви: „Гласувайте на 9-и юни за мира! Гласувайте за „Възраждане“ с номер 12! Това е, което мога да кажа. Война или мир! Ножът дойде до кокала! Така повече не може!“. Така завърши разговорът между Мира Миркова и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2, Канал 3 и по “Радио К2” на 1-ви юни 2024 година.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest