Минчо Христов: Борим се за увеличение на заплатите и преизчисление на пенсиите

Крадците трябва да бъдат наказани, независимо от коя партия са, подчерта Христов

“Смисълът на политиката е да се правят такива закони, които са полезни за хората. Подкрепям програмата на БСП заради няколко конкретни неща – драстично увеличение на всички пенсии чрез тяхното преизчисление, увеличение на заплатите чрез въвеждането на необлагаем минимум. Строг контрол върху монополните дружества – ток, вода, парно, банки, горива и много сурови мерки срещу спекулантите.” Това заяви пред Нова телевизията кандидатът за народен представител на БСП от 25-ти МИР в София проф. Минчо Христов.

Той подчерта, че некадърните политически назначения трябва да бъдат изчистени, но най-важното е да не се допусне ситуацията в предишния парламент, когато имаше едно високомерие от страна на т.нар. протестни партии към БСП. “Давам конкретен пример – когато БСП предложи да се увеличат всички пенсии с недостойни трикове пенсиите не бяха увеличени. Същото беше и с назначенията на предишното правителство в енергийните дружества – когато БСП предложи мораториум, пак същите партии не го подкрепиха”, поясни Христов.

Минчо Христов призова всички политици да се върнат на истинските проблеми на хората в момента. 

“Геноцидът, който се извършва в здравеопазването, огромните кражби на ДДС – само преди 2-3 седмици стана ясно, че за 3 години НАП е отписала 10 милиарда лв задължения. Като се спрат крадците, независимо дали са от ГЕРБ, ДПС, “Има такъв народ” или “Демократична България”, ще има средства за достойни заплати и пенсии на българите. Крадците трябва да бъдат наказани, независимо от коя партия са”, бе категоричен кандидатът за народен представител от голямата коалиция на БСП.

Проф. Христов коментира, че според него е наложително да има необлагаем минимум, защото България е единствената държава в Европейския съюз, където  хората с най-ниски доходи плащат колкото тези с най-големите доходи. “Това е несправедливо. А сме с най-ниските заплати не само в Европейския съюз. Вече изоставаме и от Северна Македония и Сърбия”, завърши Минчо Христов.

купуването и продаването на гласове е престъпление

Pin It on Pinterest