Михов и Цветкова: Не сме бизнес проект на някой олигарх

Ние не сме издигнати от инициативен комитет, не сме и наемници на партии

Кандидатът за президент от ВМРО доц. Милен Михов отговори на обвиненията срещу него по въпроса защо е уволнен от Великотърновския университет. Великотърновският университет печата дипломи на италианци, които не са виждали. Аз подадох сигнал, знаех, че ще има реакция, заяви той в предаването „Здравей, България“ по Нова ТВ.

От дълго време водя война с ректора на университета, защото той наложи управление на страх, подчинение, заплахи и уволнения, каза доц. Михов.

Той обясни, че преди 3 години е изпратил сигнал до прокуратурата. Той се е отнасял до обучението 175 на италиански граждани за придобиване на учителска правоспособност.

Сигналът е за формално провеждане на обучение и на практика печатане на свидетелства за учителска правоспособност в България за италиански граждани, които никой не е виждал, каза доц. Михов.

Подаването на сигнала беше мой граждански дълг. Знаех, че това ще има реакция за мен. И първият ден, в който се върнах след мандата ми като депутат, бях уволнен. Подал съм жалба в съда във Велико Търново, каза доц. Михов.

Той категорично отхвърли обвиненията за „обръчи от фирми на ВМРО”, участвали в ремонтите на университета.

В заповедта ми за уволнение няма нищо подобно, каза доц. Михов. В нея бил написан като мотив за уволнението му подадения сигнал до прокуратурата и МОН.

Кандидатката за вицепрезидент Мария Цветкова обясни мотивите си да се включи в надпреварата.

Сред нашите приоритети са защитата на националния суверенитет, силна отбрана, съхраняването на българското семейство, каза Цветкова. Друг приоритет за кандидатпрезидентската двойка е и защита на българския интерес и българската кауза в Северна Македония.

Искам да попитам Румен Радев дали ще бъде допусната вредната либерална пропаганда, дали ще съхрани българското семейство и християнските ценности. Дали ще бъде допуснат натиска по отношение на Северна Македония. Ние сме тук, за да защитим българския национален интерес, категорична бе Цветкова.

ВМРО си дава сметка къде се намира и какво може да постигне на тези избори. Членувам във ВМРО 27 години. Ние не сме издигнати от инициативен комитет и не сме наемници на никого. Не сме и бизнес проект на някой олигарх, коментира доц. Михов.

Pin It on Pinterest