МГЕРБ-Хасково подкрепи Мартенския благотворителен базар „Помогни на малкия Георги“

Членовете на МГЕРБ-Хасково избраха мартеници за своите близки хора от Мартенски благотворителен базар „Помогни на малкия Георги“.

Инициативата е на семейството на двегодишния Георги от Хасково. Базарът се организира с подкрепата на кмета на община Хасково Станислав Дечев. В подготовката на Мартенския базар за Гого се включиха училища и детски градини от Хасково. Изработените от децата мартеници, сувенири и картички се продават в подкрепа на малкия Гого. Той е с диагноза детска церебрална парализа. Специалистите са на мнение, че той ще проходи, но се нуждае от интензивна рехабилитация и стимулиране на умственото развитие. В истанбулския рехабилитационен център „Рибем”, специализиран за работа с деца с двигателни проблеми, предлагат такава терапия. Гого и майка му и в момента са там. Медицинските процедури възлизат на 50 000 евро-сума, която семейството не може да осигури. Вече няколко месеца хората от Хасково подкрепят Гого и родителите му като даряват от сърце според възможностите си.
Съветниците от групата на ГЕРБ в общински съвет Хасково и народните представители от ГЕРБ Хасково подкрепиха семейството на детето преди месеци и дариха част от възнагражденията си за лечението на Георги. Сега на прага на пролетта и по повод Баба Марта и младежите от ГЕРБ избраха да подарят мартеници с кауза. В подкрепа на семейството има поставени и дарителски кутии в касовите салони на община Хасково.

Pin It on Pinterest