Месец и половина преди изборите БСП е единствената партия с програма за управление

БСП е първата партия с готови листи за парламентарните избори на 4 април, след като областните съвети на партията подредиха имената с кандидатите за народни представители в 31-те избирателни райони на страната.

Корнелия Нинова вече събра на Позитано 20 водачите на листи  и обсъди с тях платформата за изборите на БСП, визуализацията на кампанията  и организацията на изборния ден.

Освен че има готови листи за народни представители и предизборна платформа, БСП има и реален план за управление на България. Още преди две години с „Визия за България“ на хората беше обяснено как левицата смята да управлява държавата, какво иска да промени в управлението и какви са приоритетите й. Лидерът на БСП неведнъж е подчертавала, че е необходим цялостен план за управление, който не е с хоризонт до изборите, а стратегически проект за управление за години наред от няколко правителства. Основната критика към сегашния правителствения план е, че той не предлага реформи, няма стратегическа визия, а проекти на парче, останали от предишни оперативни програми. Няма гаранции за спиране на течовете на европейски пари, което крие рискове тези пари от ЕС да не бъдат отпуснати.

С битката за прочистването на БСП Нинова даде пример за това как партията смята да управлява и държавата – като покаже, че е в състояние да подреди България така, че да се приключи с модела на корупция и диктатура.

Алтернативният план за възстановяване, предлаган от БСП, има амбицията да стигне до всеки български гражданин. Това личи и от стъпките, които БСП смята да предприеме след спечелването на изборите – семейно подоходно облагане с намаляване на данъка на работещи родители, преизчисляване на всички пенсии, въвеждане на прогресивно подоходно облагане на физическите лица, безплатни детски градини и учебници. Левицата предлага и една различна визия за управление в икономиката – с по-сериозна роля на държавата, с инвестиции в ключови сектори.

„Направихме силни екипи по места и тръгваме силно и позитивно към предстоящите избори“, заяви Нинова след срещата в централата на партията. И открои факта, че водачите на листи на БСП са обществено известни професионалисти в онези области, в които държавата трябва да преодолее кризата –  икономика, социална политика, здравеопазване, правна реформа. Затова в листите има юристи, икономисти, лекари, специалисти в областта на социалната политика.

Pin It on Pinterest