Мариян Костадинов отново начело на листата на Републиканци в Габрово

Партия „Републиканци за България“ ще води положителна кампания и няма да показва само проблемите, а ще дава решения как да бъдат преодолени, обещават от политическата централа.

Габровската листа на кандидати за народни представители бе една от първите регистрирани в страната, информира Мариян Костадинов, който отново застава в чело й.

„Разделението в българското общество е изкуствено и до голяма степен е създадено от невъзможността на политиците да водят разумен диалог и да поддържат добрия тон“, констатират републиканците и поставят на дневен ред преди изборите въпроси като тези:

  • Страната ни няма да може да постигне видим напредък, докато българският народ е разделен. Затова най-важната задача на следващото управление е да възстанови единството на нацията. Това може да стане само чрез диалог;
  • Демонтирането на модела „Борисов“ е важна задача, но не трябва да става за сметка на единството на нацията. Не може с лека ръка да бъде отречено всичко направено през последните 10 години.
  • Нормално е да бъде направена ревизия на предишното управление. Ако бъдат установени нередности, виновните следва да понесат своята отговорност. Новите управляващи обаче ще трябва да проявят политическа зрялост и да не поемат по пътя на агресивния реваншизъм, който много лесно би могъл да се превърне в лов на вещици и да задълбочи разделението на нацията;
  • Властта трябва да бъде върната в Народното събрание;
  • Най-лошото, което може да се случи е управлението на Борисов да бъде механично замененo с друга личност. Необходими са съществени реформи отвъд овладяването на властовите позиции, които да доведат до реална промяна на модела;
  • ГЕРБ трябва да признае грешките си в управлението. За някои от тях ще трябва да бъде потърсена и отговорност. Новите управляващи пък ще трябва да устоят на изкушението да „изчегъртат“ ГЕРБ и да и позволят да влезе в новата си роля на демократична опозиция;
  • Парламентът трябва да бъде мястото, в което се сблъскват идеи за бъдещото развитие на страната. За съжаление 45-тото НС приличаше повече на бойно поле. Не можем да си позволим още един подобен парламент, защото на бойното поле винаги има губещ, който преследва една единствена цел – да потърси реванш и да се разправи на свой ред с опонентите си.   

Републиканци за България продължава да работи за запазването на Евро-атлантическия път на страната  и няма да престъпи принципите си, като ще се придържа само към демократичните ценности – заяви преди началото на кампанията Мариян Костадинов.  „Ще бъдем обрани, балансирани и прагматични. Отворени и приканващи за диалог“.

Четиримата в листата след водача Костадинов са Станислав Любомиров Лазаров, Надежда Емилова Киселкова – Юмерова, Мирослава Василева Димова и Цветелин Илиянов Илиев.

Pin It on Pinterest