Мария Илиева алармира за проблеми при поддръжката на тревни площи в район Младост

Народният представител от ГЕРБ Мария Илиева алармира за проблеми при косенето и поддръжката на тревни площи в район Младост.

В ефира на Bulgaria on air тя коментира, че е сигнализирала кмета на района чрез писмо, призовавайки го да осигури нормални условия за живот и отдих на жителите, като предприеме действия за окосяване на високата трева в зелените площи.

В отговор е получила негово становище, което гласи, че косенето е започнало на 2.04.2019 г.

“За два месеца и половина районът трябваше да е окосен няколко пъти. Жителите на района сигнализират за лошо поддържаните зелени площи повече от месец“, добави народният представител.

Мария Илиева подчерта, че кмет на Младост в момента е един от заместниците на Десислава Иванчева, когато тя бе действащ кмет. Тя добави, че в момента ГЕРБ не управлява квартала. Всички оплаквания, които стигат до нея, тя адресира до районната администрация и очаква да бъдат предприети мерки.

В студиото на „Денят ON AIR“ Мария Илиева коментира й темата с партийните субсидии. Според нея гласуваният един лев е точно това, което обществото е очаквало и не е популизъм.

„Този разговор отдавна е поставян на масата, той не е от днес. Още през 2016 година ГЕРБ е поставила въпроса непосредствено след референдума, който беше проведен. Това не беше прието тогава, сега е моментът отново да поставим този въпрос, защото имаше непрекъснато говорене, че само ГЕРБ се възползва от субсидията“, обясни Илиева пред Bulgaria ON AIR.

Народният представител каза още, че според разчетите най-много пари партиите харчат по кампании на различни избори. „Всяка партия решава как и за какво да изразходва своите средства. Факт е, че някои от партиите имат телевизия, вестник – ние нямаме. Ние сме поели отговорността, ако бъде приета субсидията от 1 лев, да функционираме с тази субсидия“, допълни още народният представител от ГЕРБ.

Мария Илиева каза още, че идеята за таван на субсидията за партиите не е добра, защото това значи всички да получават едни и същи средства.

Pin It on Pinterest