Мария Цветкова: Г-жа Моасе е доказала, че мрази българския си произход

Кандидатпрезидентската двойка на ВМРО предизвиква другите  кандидати на дебат по важните въпроси

Обикновено правомощията на вицепрезидента се свързват със защита правата на българските общности зад граница. В 130-годишната си история ВМРО е доказала, че може да брани правата на всички българи от Охрид до Черно море и от Дунав до Бяло море. Това заяви в предаването „Темите“ по ТВ Европа кандидатът за вицепрезидент от ВМРО Мария Цветкова.

Ние продължаваме тази мисия – защита на правата на българите не само от историческите общности, ние не сме спрели да го правим, но и на българите в Македония; Западните български покрайнини; бесарабските българи; българите в Украйна и Молдова; в Албания – знаете, че благодарение на ВМРО беше признато българско малцинство там; българите в Косово и навсякъде по света. Наша мисия е да обърнем внимание и на правата на българската емиграция и върху това ще поработим, заяви Мария Цветкова и допълни:

Не разбирам балансираната позиция на проф. Герджиков по отношение на Истанбулската конвенция. Или се опълчваш срещу нея и я спираш, както направихме ние от ВМРО, или се обявяваш, че си „за“ и я подкрепяш.

Ние на всяко ниво – от името на Красимир Каракачанов, в ролята му на вицепремиер, на г-н Ангел Джамбазки в Европейския парламент, както и ние, народните представители в 44-тото Народно събрание, казахме „не“ на Истанбулската конвенция и благодарение на нашата позиция тя беше спряна, не беше подписана, категорична бе Цветкова.

Аз остро се противопоставям на позицията на един от кандидатите за вицепрезидент – г-жа Мария Касимова-Моасе, която се обяви в подкрепа на еднополовите бракове.

Смятам, че Конституцията в това отношение е изключително ясна и бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Ето това отстояваме ние. Г-жа Моасе през годините е доказала с действия и изказвания, че мрази българския си произход. Реагирам така остро, защото си спомняте, че преди време тя беше изгонила хората, които играеха хоро пред Народния театър и беше нарекла това „селска седянка“. Ние сме на противоположното мнение, ние отстояваме българския национален интерес, българската си идентичност, род, история и всички традиции, допълни кандидатът за вицепрезидент Цветкова.

С доц. Михов сме готови за дебати с другите кандидати, даже ги призоваваме за дискусия по тези важни въпроси, които нашият кандидат за президент Ви съобщи.

Pin It on Pinterest