Политика

Мая Димитрова: Ще продължим започнатото в социалната сфера – приоритет са ни младите хора, майките и възрастните

БСП представи листата си с кандидати за народни представители в Добрич

„Като екип даваме заявка да работим така, както и досега – за хората и в името на хората. Ще водим позитивна кампания, но с ясни послания.” Това заяви водачът Мая Димитрова при представянето на листата на „БСП за България” в Добрич за предстоящите парламентарни избори.

Тя посочи, че кандидатите за депутати на социалистите са представители на почти всички общини в областта. „Всички кандидати са доказали се професионалисти в областта в която работят, между нас има фармацевти, учители, инженери, хора занимаващи се с частен бизнес, юристи и работещи в областта на земеделието”, каза Димитрова.

Водачът на листата Мая Димитрова е с висше техническо, икономическо и юридическо образование. Била е народен представител в 45-то, 47-мо, 48-мо и 49-то Народно събрание.

Вторият Павлин Росенов Йорданов, роден през 1983 г., е магистър фармацевт, завършил „Фармация” в Медицински университет Варна. Общински съветник от групата на БСП в Генерал Тошево.

Гинка Христова е трета, родена през 1973 г. Завършила е Технически университет Варна със специалност „Магистър по съвременни технологии в земеделието“. Занимава се с частен бизнес, семейна с две деца. Втори мандат общински съветник в община „Добричка”.

Четвърта в листата е Мария Атанасова Кирякова, родена през 1972 г., по образование е фармацевт. Председател е на БСП-Каварна и общински съветник в община Каварна.

Петият Стоян Люцканов е икономист по образование, занимава се с частен бизнес, областен координатор на БСП и общински съветник.

6. Антон Дочев Стоянов е на 36 години. Бакалавър треньор и учител по физическо възпитание и спорт.  Мaгистър „Управление на образованието”. Работи като учител по физическо възпитание и спорт в ПГТО „Дочо Михайлов”, град Тервел. Общински съветник първи мандат. Семеен с три деца. 

7. Деян Георгиев Димитров, роден е през 1982 г. Завършил журналистика в Шуменския университет. Председател на ШК „Хармония 25“ Шабла. Треньор по шах, състезател, съдия, организатор. Международен майстор по кореспондентен шах. Два мандата общински съветник в Община Шабла. 

8. Маринела Вълчева Балчева е на 53  години. Професионален бакалавър по ремонт и експлоатация на транспортна техника. Работи в сферата на селското стопанство. Общински съветник в община Добричка.

9. Иван Петров Костов –  роден през 1953 г.  Магистър, инж. Машини и съоръжения. Председател на  УС АПГЕТ в РБ.   Работи в сферата  на здравеопазването – трудова медицина.

10. Боян Саркизов – магистър по философия, работи като учител. Председател е на Общинския съвет на БСП-Добрич, общински съветник в Община Добрич.

„Ще продължим започнатото: в социалната сфера ще продължим да работим за младите хора, за майките, за възрастните. Ще се борим болниците да не са търговски дружества, ще продължим да работим за по-добро образование и развитие на икономиката”, коментира Мая Димитрова.

Наред с националните приоритети, кандидати за народни представители от Добрич ще отстояват интересите на живеещите в областта, сред които решаване на проблемите, свързани с водоподаването, ремонт на инфраструктурата и пътищата в областта, пътищата Генерал Тошево-Кардам, пътя Добрич-Лясково, Житница-Черна, за които от години се получават, но се правят само козметични ремонти и хората страдат от това. Ще настояват още за разширяване на пътя Добрич-Варна и за осигуряване на междуселищен транспорт за да могат хората, живеещи в малките населени места, за да стигат до общинските центрове и до областния град.

„Обръщам се към всички жители на област Добрич: БСП е партията, която може да промени начина на живот в страната. Винаги сме работили в полза на хората, искаме и този път вашето доверие. Излезте и гласувайте, само с вашите гласове ще променим начина си на живот, заедно с вашето доверие можем да направим България държава без задкулисие. Подкрепете „БСП за България” с номер 24 на 9 юни”, призова водачът Мая Димитрова.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest