Маноил Манев: Украйна оценява високо мерките на България срещу разпространението на коронавируса

България взе добри и навременни мерки срещу разпространението на коронавируса.

Ето защо се надяваме да ни позволите да използваме натрупания ви опит в борбата срещу вируса и да го приложим в нашата страна. Това гласи официално писмо от Групата за приятелство с България във Върховната Рада на Украйна, адресирано до Групата за приятелство между двете страни в българския парламент.

Украинските народни представители се обръщат с молба към колегите си от България да получат контакт с органите, които са ангажирани в страната ни с борбата с коронавируса. Така те биха могли да осъществят обмен на информация относно успешните практики в България, да получават съвети и това да бъде началото на едно ползотворно сътрудничество между двете в страни в този тежък за целия свят момент.

„Украйна е поредната държава, която оценява високо мерките на правителството, на Националния оперативен щаб и на всички органи и институции, които денонощно работят, за да се справят с кризата. Премиерът Бойко Борисов ежедневно получава признанието на държавни и правителствени ръководители на страни от целия свят за бързата реорганизация на българската индустрия и за навременността на ограничителните мерки“, посочи народният представител от ГЕРБ Маноил Манев, който е и заместник-председател на Групата за приятелство с Украйна в Народното събрание. Той напомни, че в Украйна живее голяма българска общност и за нашата държава е въпрос и на национална сигурност да помогнем на Украйна с нашия опит. „Самият факт, че писмото е адресирано до народни представители от България означава, че бихме могли да обменим информация и за законовите мерки, които се прилагат в двете страни. В днешно време именно солидарността е ключът както за справяне с пандемията, така и за ограничаване на социално-икономическите щети вследствие на кризата“, каза още Манев.

Pin It on Pinterest