Любомира Ганчева: ПП АБВ изпрати сигнал до OLAF за удвояване цената за изграждане на газопровод до Свищов от страна на „Булгартрансгаз“

ПП АБВ изпрати сигнал до OLAF за удвояване цената за изграждане на газопровод до Свищов от страна на „Булгартрансгаз“.

Това съобщи пред медиите зам.-председателят на ПП АБВ Любомира Ганчева. 50% от газопровода се финансира от Международен фонд „Козлодуй“ от Европейска банка за възстановяване и развитие. Причината партията да се обърне към Европейската служба за борба с измамите е пълната липса на институционален ангажимент по случая.

„Ние от ПП АБВ се доказахме във времето, че сме единственият енергиен омбудсман на българското общество. И след като от лятото сигнализира ме всички институции, които имат отношение към българската енергетика за един казус, който мирише на корупция и никой не взе отношение, ние се виждаме принудени да отправим нашия апел към OLAF и много се надяваме най-накрая да има проверка по същество“.

Ганчева резюмира накратко казуса.

„Става въпрос за един газопровод край Свищов, който българското правителство от 2009 г. насам не може да реализира, който е бюджетиран за около 9 милиона. В един момент сега се обявява за 20 милиона лева. Става въпрос за повече от два пъти увеличаване на стойността, което ще платим всички ние. Това не буди подозрението на никой представител на институциите в енергийния сектор в България“.

Pin It on Pinterest