Любомира Ганчева: АБВ ще се бори за повече държава във всяка община и край на забравените от Бога и Бойко населени места

ПП АБВ ще се бори за повече държава във всяка община и край на забравените от Бога и Бойко населени места.

Това обяви като един от основните национални приоритети на партията за предстоящия местен вот заместник-председателят на ПП АБВ Любомира Ганчева пред медиите, след заседание на Националния съвет на партията.

„Днес на Националния ни съвет, в навечерието на местни избори 2019 г., започнахме разговора за националните приоритети на АБВ – броени дни след Световния ден на населението“.

Ганчева посочи, че страната ни е в демографска катастрофа, това изисква сериозни мерки и трябва да се търси консенсус и национално единство по този въпрос. ПП АБВ ще се бори за държава, която гарантира сигурността на хората, справяне с битовата престъпност, възстановяване на службите за Гражданска защита и на националната ветеринарномедицинска служба, посочи тя.

„Втората конкретна мярка е реална административна и финансова власт в ръцете на общините. Това означава край на пряката зависимост от конкретното настроение на премиера днес. Третата мярка е да създадем условия за работа и живот за българите по родните им места. Това означава край на обезкървяването на държавата и това изтичане на хората към няколко големи града. В два региона на страната в момента живеят повече от половината от населението. Това ще се прекрати, когато хората виждат смисъл да работят и да се развиват в местата, на които са се родили“.

Ганчева посочи и стимулите – през една достъпна социална среда, в която има образование, в 21 век да не се налага деца да нямат възможност да ходят на училище. По места е задължително да има реален достъп до здравеопазване, безплатни ясли и детски градини и добра инфраструктура, ток и вода.

Любомира Ганчева подчерта, че е изключително важно разговорът за всичко това да започне още сега.

Pin It on Pinterest