Политика

Любен Иванов: Ще има развитие на политиката спрямо зърнопроизводителите

Според него отпадането на забраната за внос на украинско зърно ще намали цените на хранителните продукти

Очаква се отпадането на забраната за внос на украинско зърно да намали инфлацията и цената на хранителните продукти. Това коментира в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS народният представител от ПП/ДБ Любен Иванов. Той уточни, че с решението фокусът на правителството се насочва не само върху зърнопроизводителите, но и към всички потребители.

„Разговорите със зърнопроизводителите продължават. България ще настоява за допълнителна подкрепа от ЕС. Ще има развитие на политиката на правителството спрямо тях и смятам, че няма да се стигне до сътресения на пазара”, уточни Иванов.

Той подчерта, че правителството наблюдава европейската практика за надценките във веригата от производителя до потребителя и смята да предприеме мерки, с които да я ограничи. „Тези мерки ще дадат своя ефект и ще се стигне до намаляване на цените на хранителните продукти”, добави народният представител.

Любен Иванов уточни, че се с кандидатурата си за кмет на Видин цели да работи за подобряване на градската среда в населеното място. Той уточни, че икономиката и развитието на турзима също ще бъдат част от приоритететите му.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest