Политика

Лидерът на АБВ Румен Петков и президентът Георги Първанов присъстваха на първата света литургия на новоизбрания български патриарх Даниил

Лидерът на АБВ Румен Петков и президентът Георги Първанов присъстваха на първата света литургия на новоизбрания български патриарх Даниил. 

Днешната служба с присъствието си уважиха представители на православни църкви, както и на католическата, посланикът на Русия Елеонора Митрофанова и десетки вярващи също бяха част от първата литургия на новия ни патрирах. Предстоятелят на Руската православна църква патриарх Кирил поздрави българския патриарх Даниил за избора му.

След избора и тържествената интронизация на новоизбрания български патриарх Даниил на 30 юни, днес в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ Негово Светейшество – новият предстоятел на Българската православна църква – Българска патриаршия, оглави първата си света литургия като първойерарх и предстоятел на БПЦ-БП, и произнесе патриаршеско слово към клира и миряните. Той посочи, че Църквата означава единство. А призванието на църквата е именно това – да събира онези, които са разделени.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest